Coachingstraject met Boukje Canaan

Soms wil je gewoon 1-op-1 kunnen werken. Met iemand die de klappen van de zweep kent en als mentor/coach je verder begeleidt.

 • Voor de afscheidsfotograaf die al heel wat zaken op de rit heeft, maar zakelijk verder wil
 • Ontdek door te sparren en brainstormen met een mentor hoe je doelen opeens heel bereikbaar zijn

Sterke start, toch een sisser…

Je onderneming heeft een mooie start gemaakt, maar je merkt dat het niet zo van de grond komt zoals jij dit wenst. Je hebt flink wat tijd en geld geïnvesteerd in je bedrijf, maar je ziet er te weinig voor terug.

Je wilt een trapje hoger komen, maar je weet niet goed waar je het beste kunt beginnen. Er zijn heel wat trainingen te vinden, maar geen waar je persoonlijk aan jouw eigen doelen kunt werken.

Het is noodzakelijk om je bedrijf te laten floreren. Jouw werk is het waard om gezien te worden en om meer van te mogen geven aan je ideale klanten.

Kom er achter waar jouw belemmeringen zitten en los deze op met de geheime technieken en ‘best practices’ die Boukje hebben gebracht tot de bekendste afscheidsfotograaf van Nederland.

Wat ik mooi vind aan onze samenwerking, is dat Boukje me over bepaalde zaken laat nadenken waar ik zelf niet op zou komen. Niet alleen de praktische zaken maar ook de mindset. Je gaat dan echt een stukje dieper.
We behandelen al mijn vraagstukken. We bekijken per keer hoe ik weer stappen ben verder gekomen. Een zeer prettige en flexibele manier van samenwerken.

Tessa van Koppen

Nog nooit had ik gehoord van uitvaartfotografie toen mijn moeder stierf in 2009, maar ik was overtuigd dat er foto’s gemaakt moesten worden.

De herinnering moest vastgelegd. Toen ik erachter kwam dat niet iedere fotograaf geschikt is voor het maken van een reportage bij een uitvaart is voor mij het balletje gaan rollen…

Dit moest anders!

Uitvaartleiders bleken niet te spreken over fotografen en reageerden afwijzend toen ik vertelde van mijn plannen. Toch wist ik dat ikzelf niet de enige kon zijn die foto’s zou wensen om de herinnering van een afscheid te bewaren!

Het volgen van intensieve bedrijfstrainingen, waar ik leerde hoe je marketing kunt voeren, hoe je een taboe van tafel veegt en zorgt voor het vinden van je ideale klanten waren de eerste stap tot het opzetten van mijn huidige vak.

Een idee is gratis?

Het bespreken van plannen met andere ondernemers gaf me gigantische inzichten. In een sessie was er een opleiding, een keurmerk en een Nederlands platform voor afscheidsfotografie bedacht.

Deze doelen leken mij enorm groot, maar ik was ‘aangegaan’ en liet me niet van mijn stuk brengen. De mede ondernemers geloofden in mij en het plan. Want ook grotere doelen moeten haalbaar zijn, al nemen ze wat meer tijd in beslag.

In 2021 start heden de 8e groep fotografen aan de opleiding tot “Bekwaam Afscheidsfotograaf” en zijn er inmiddels 58 gediplomeerd.

Het boek “Dat fotografeer je toch niet?!” bracht ik tien jaar na de dood van mijn moeder uit in 2019. Ik heb zelf minstens 1000 nabestaanden blij mogen maken met uitvaartreportages, naast allerlei andere afscheidsmomenten die ik mocht fotograferen.

Code gekraakt

De code om succesvol te zijn zit ‘m in een aantal zaken die ik feilloos weet te hanteren en combineren met mijn andere rollen in het leven. Zo ben ik ook moeder van drie kinderen, de vrouw van Jeff, geniet ik met vrienden en familie en neem de tijd om vakantie te vieren of om mijn culturele uitstapjes te maken.

De ervaring en kennis die ik heb opgedaan als ondernemer, auteur en docent maken dat ik op zeer uiteenlopende vlakken kan adviseren. Het was dat anderen op mij reageerden met opmerkingen als: wat ben jij een fijne coach, voordat ik zelf doorhad dat deze rol me zeer goed afgaat.

“Een goede coach beschikt (in mijn 👀ogen)  over een aantal benodigde vaardigheden:

Geduld: TOP
Kennis van zaken: TOP
Kennis overdragen: TOP
Evalueren: TOP

Ik vind Boukje dus een TOP coach.”

Marc Sommers

Voor wie is dit VIP-traject bedoeld?

Deze coaching is NIET voor iedereen. Ik kan slechts maar drie mensen tegelijkertijd helpen.

Ik raad je aan om je alléén aan te melden als de meeste van deze punten op jou van toepassing zijn: 

 • Je bent ondernemer
 • Je hebt een bestaande business
 • Je hebt afscheidsfotografie als niche gekozen
 • Je bent van plan om werkelijk succesvol te zijn met je bedrijf
 • Je wilt meer klanten helpen en vraagt daarvoor een gedegen prijs
 • Je hebt een lijst van e-mailadressen van klanten en geïnteresseerde die informatie bij je aangevraagd hebben. Het geeft niet als je nooit een e-mail naar die mensen stuurt, als je maar een lijst van e-mailadressen hebt of bereid bent om die uit je e-mail of facturensysteem te halen
 • Je bent bereid om ongebruikelijke acties te doen om verder te komen, ook als het dingen zijn die je nog nooit gedaan hebt of waar je voorheen van dacht dit is kansloos of not done

Het maakt niet uit of:

 • Je al jaren fotografeert of net begonnen bent
 • Of dat je veel of weinig kennis hebt over het vak
 • Je veel of weinig opdrachten hebt gedaan
 • Of dat je nog moet beginnen

Dit programma is NIET bedoeld voor:

 • Shopaholics. Als jij de gewoonte hebt om impulsief in een opwelling online aankopen te doen en vervolgens niet in actie komt, doe me dan een grote lol en meld je NIET aan
 • Droeftoeters. Ik ga alleen samenwerken met mensen die er zin in hebben. Extreme resultaten komen NIET vanzelf en ik garandeer je dat het alleen gaan lukken als je zelf-gemotiveerd bent. Demotiverend gedrag, zoals excuses om overal onderuit te komen gaan je niet helpen. Ik kan je coach zijn, niet je therapeut.

Wat zijn de zaken waar je me mee kunt helpen?

 • Verbeteren van je bedrijfsacquisitie
 • Gesprekken voorbereiden en doornemen om mogelijke klanten te laten boeken
 • Hoe je voorkomt dat je eindeloos verdwaalt in je eigen routines
 • Verbeteren van je portfolio, je aflevering van producten, vormgeven album
 • Je prijsstelling bepalen
 • Je workflow onder de loep nemen en de tijd die je kwijt bent per project versnellen
 • Samenwerkingen opzetten die je klanten gaan opleveren
 • Projecten neerzetten
 • Verbeteren van je beeldtaal, compositie, storytelling
 • Cameratechniek en editing

“Ik heb mezelf beter leren kennen. Door Boukje durf ik nu op plekken te staan, die er voor zorgen dat ik de mooiste momenten in beeld kan vangen.” 

Daisy Renders

“Ik ben al jaren afscheidsfotograaf. Door te werken met Boukje kreeg ik andere inzichten. Dingen die ik zelf nooit zou bedenken maakten dat ik ze anders ging doen en die hebben mij enorm geholpen. Ik heb prioriteiten leren stellen bij mezelf. Er gingen deuren voor me open.”

Perla Michiels

“Als trouwfotograaf werk je met een heel ander publiek. Ik heb vooral geleerd hoe ik de gesprekken met uitvaartleiders anders insteek. Al Boukje’s tips zijn zo waardevol, ze geven je richting en oplossingen die simpel zijn uit te voeren.”

Danny van Emmerik

Volg het drie-maanden-traject

Extreme resultaten door VIP aandacht

 • iedere week een vol uur 1-op-1 online & live contact met Boukje
 • volledig je eigen doelen stellen en bereiken
 • review op je vorderingen door Boukje
 • 3x een dagdeel VIP-coaching & samenwerken aan jouw doelen

De waarde voor coaching staat op € 3247,- voor drie maanden (per maand € 1249,-)

Kosten voor dit traject eenmalig: € 1997,- Exclusief 21% BTW

Start met een vrijblijvend verbindingsgesprek om vast te stellen of je coaching kunt inzetten voor jouw doelen.

Ik kan slechts drie personen tegelijkertijd helpen.