Waarom verhalen zo belangrijk zijn

Posted on 22 jul 2020 in Ondernemer, expert, leider, Tips & informatie | Reacties uitgeschakeld voor Waarom verhalen zo belangrijk zijn

Waarom verhalen zo belangrijk zijn

Layton was al op weg om onder de waterval te komen, voordat hij instructies had gekregen over hoe hij over de gladde stenen kon gaan.

Het water viel wel zo’n zestig meter naar beneden en met zekerheid zou dit pijnlijk zijn op je lijf wanneer je eronder staat.

Onze zoon moest dit testen. Hij wilde, als een ware jongen betaamd, met zekerheid vaststellen dat het zo was en was de eerste om dit te ondervinden.

We stonden daar eerst nog ons zicht te aanschouwen en voelden de mist op onze huid. De wind blies minuscule waterdruppeltjes vanaf de flink stromende waterval onze kant op. Deze voelde heerlijk verkoelend aan in de Spaanse zon. Het was zo’n 34 graden, volgens de app. Temperatuur is altijd gemeten in de schaduw…, toch?

We waren met Mike van GO Valentia op tour met ons gezin en het vriendje van onze oudste dochter. Mike wist ons te betoveren met prachtige plekken in de natuur.

De waterval had een prachtige naam: Veil of the Bride. Genaamd naar een legende waarvan een standbeeld in het stadje aan ons werd getoond vanuit de bus. Het verhaal erachter kun je hier vinden.

© Mike van GoValencia.tours

Naast de indrukwekkende waterval, zijn we naar een plek gegaan om vanaf een klif in het water te springen. Mike had al snel door dat we een familie waren die van actie houdt. Want we waren allen al heerlijk nat geworden.

De jongeren werden meegesleurd door de krachtige stroomversnellingen in de rivier bij de waterval en kozen ervoor om hun knieën en voeten flink te stoten.

De volgende locatie leek wel te komen uit de film Blue Lagoon, met zijn prachtig heldere blauwe water. We zwommen in water uit een bron, gevuld met mineralen. Een zeer gezond bad. Met om ons heen overweldigend mooie rotspartijen.

Mike was niet alleen onze geweldig enthousiaste gids, hij was ook nog eens fotograaf. Hij maakte de ene na de andere foto en zelfs korte filmpjes.

Iedere sprong vanaf de klif werd vastgelegd, zowel vanuit het water als vanaf boven. De herinnering vastgelegd op prachtig beeldmateriaal voor ons.

Hierna was het bijkomen met een lunch. We zouden nog meer gaan zien! Dit was al ongelooflijk bijzonder en leuk geweest voor ons. Dat er nog meer aankwam maakt deze tour meer dan bijzonder. Je zou hiervoor naar Valencia op vakantie gaan.

Menige inwoner van deze stad weet nog geeneens dat deze locaties in de natuur bestaan! Zonder Mike hadden we dit zeker niet allemaal kunnen vinden.

We hebben zelf ook prachtige (inclusief regenboog) en grappige (optische trucage) foto’s gemaakt. De drone die de oudste had meegenomen mocht eindelijk ingezet worden om adembenemende plaatjes te maken.
Dit verhaal klinkt waarschijnlijk zo aantrekkelijk dat je denkt; wauw dat zou ik ook wel mee willen maken.

Zo krachtig zijn verhalen.

Het zorgt ervoor dat je een beleving meekrijgt; je krijgt een beeld en idee bij wat iemand je vertelt.

Dat is precies de reden dat ik mijn cursisten aan de opleiding “Bekwaam Afscheidsfotograaf” altijd vertel dat de krachtige marketing tool bloggen is.

In een blog kun je een verhaal kwijt. Jouw verhaal dat iets kan overbrengen aan de lezer. Want de lezer moet geïnspireerd raken, ofwel vertrouwd raken met jou.

Voordat ze een aankoop bij je doen, moet er een ‘gevoel’ zijn dat ze goed zitten.

Alleen een website is niet voldoende voor een bedrijf. Er moet ook verkeer komen om op je website te komen. Door bijvoorbeeld te bloggen kun je dat al een stukje helpen.

Er is nog veel meer nodig en ook mogelijk dan dat uiteraard, net als dat je niet klaar bent met enkel een website bouwen. Ondernemen is continu bouwen. Bouwe aan dat wat je in de wereld wilt zetten.

Maar iedere stap is er één. En je kunt niet meer dan het nemen van één stap tegelijk.

Welke stap zet jij vandaag? De stap kan zelfs zijn dat je een vraag stelt over hoe je iets moet doen. Dus neem die mogelijkheid ook mee. Vragen brengt je verder.

Wil je iets aan mij vragen, of wil je me iets vertellen? Doe het gewoon. Ik vind dat super gaaf wanneer iemand naar me uitreikt. Ik reageer altijd terug.

Ik heb al vele leuke reacties ontvangen op mijn vorige mails. Interactie is leuk en inspirerend. Lees als eerste mijn berichten door je hier aan te melden.

Ontvang ik binnenkort bericht van jou?

Fijne dag! 
Boukje Canaan

P.S. We zijn alweer terug in Nederland. Komende tijd heb ik weer genoeg afspraken en telefoontjes gepland staan. Wil je daar ook tussen, laat het me weten. Dan zoek ik een gaatje voor je.