Creativiteit inspireert

Posted on 26 apr 2020 in Ondernemer, expert, leider, Tips & informatie | 0 comments

Creativiteit inspireert

De Franse Claude Monet was in 1871 in Nederland aan de Zaan om meerdere prachtige schilderwerken te maken die het licht vangen. 

Op de vlucht om een nare periode in eigen land te ontlopen. Maar zijn creativiteit en kwasten zette hij aan het werk.  Zie het als inspiratie voor onze nare Corona-crisis tijd,

Een dansende figuur op een dode vrouw en een raar mannetje in een tekening van de beroemde kunstenaar Jan Toorop. Toorop die bekend werd met zijn slaoliestijl rond de eeuwwisseling van 1900. 

Een foute compositie en een te klein doek. Dat werd gezegd over Papaverbed van Jac van Looy. Kunst werd bekritiseerd, zelfs in zijn creativiteit. Het was te nieuw en anders om close-up te zijn in de natuur.

Tegenwoordig is close-up iets wat we zelfs met onze telefoon neerzetten…

Piet Mondriaan die vooral beroemd werd met zijn werk waarin de primaire kleuren, de witte vlakken en de strakke zwarte lijnen heel herkenbaar zijn, maakte wat mij betreft ervoor boeiend werk. Het eerste filmpje met uitleg vond ik zeer boeiend.

Het museumbezoek online vond ik werkelijk fantastisch! Rond de eeuwwisseling van 1900 werd zoveel vernieuwende kunst gemaakt.

Ik bezocht Singer Museum Laren.

Normaliter bezoek ik regelmatig een museum om mijn creatieve geest te prikkelen. 

Ik acht dit noodzakelijk om te blijven leren in het anders naar dingen kijken en mijn creativiteit.  Om inspiratie op te doen, om meer te begrijpen welke composities werken, welke onderwerpen anderen tot leven brachten.

Als fotograaf leer ik veel van het zien wat anderen maken en tegelijkertijd kun je iets leren over geschiedenis, cultuur, anders denken, enzovoort.

Kunst daar kunnen we eigenlijk niet zonder. Zonder kunst zou een vakantie of citytrip veel minder boeiend zijn. Zonder kunst zouden we niet zoveel bijzondere films en tv-series kunnen zien.

Ik stuur je graag naar de online omgeving om jou ook te prikkelen met wat ik zag en hoorde. 

Heel eenvoudig ga je online op bezoek. Museum Singer Laren brengt de kunst bij je thuis. 

Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm vertelt online over een aantal prachtige werken uit de tentoonstellingen Spiegel van de ziel. 

Ik kan het je van harte aanbevelen. Laat je inspireren, hoor de boeiende achtergrond en leer iets nieuws. Klik op onderstaande afbeelding.

Pagina van Museum Singer Laren waar ze online tv ondergebracht hebben omdat het gesloten is gedurende de Corona-crisis

In het volgende blog laat ik je graag “kunstige” natuurfoto’s zien van mijn hand. Mijn creativiteit kwam los tijdens een lange wandeling.

Onlangs liep ik samen met mijn man een ‘ommetje’ van zo’n 10 kilometer om verse asperges te halen. 

De fotocamera ging mee met slechts mijn 50 mm lens erop. 

De gemiddelde natuurfotograaf zou een geheel andere lens hebben gekozen, dat weet ik zeker. 

Ik ben natuurlijk geheel geen natuurfotograaf… 

Maar ik daag mezelf graag uit!

Wil je de eerste zijn die mijn mails ontvangt met nieuwe inspiratie?

Meld je dan aan >>

Fijne dag!!
Boukje Canaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *