Veel gestelde vragen

Druk op het hartje om het antwoord op de vraag te lezen

Wat kost een afscheidsreportage?

Dit is eigenlijk onbetaalbaar en niet in geld uit te drukken, want achteraf blijken deze foto’s van onschatbare waarde. Laat je verrassen, het is je grootse cadeau tijdens een verlies.

Wanneer je mij als afscheidsfotograaf inhuurt, krijg je niet alleen prachtige foto’s in een beeldverhaal, maar een persoonlijke benadering vanaf onze eerste ontmoeting.

Mijn prijzen starten vanaf € 475,-  en gaan tot € 2000,-

Mijn grote klus begint pas na het fotograferen; met de uiterste zorg maak ik een prachtig beeldverhaal.

Er kunnen meerdere albums besteld worden achteraf.

Kiezen voor deze herinnering in tastbare vorm, geeft jaren van dankbaarheid. Een mooi vormgegeven album is meer waard dan je vooraf kon bedenken en weegt niet op tegen de kosten.

Hoe ga je te werk?
De technieken die ik hanteer:
  • Ik verplaats mij enkel op momenten die geoorloofd zijn
  • Ik fotografeer met gevoel en ben onopvallend aanwezig
  • Ik let op nonverbale uitingen wanneer iemand niet op de foto wenst
  • Ik verplaats mij als een ninja tussen de mensen en gebruik geen flits
  • Ik schuw de intimiteit niet – ik durf met emotie om te gaan
  • Ik fotografeer in een vertelstijl – verschillende kanten worden belicht
  • Ik zorg dat de genodigden op de hoogte zijn van mijn presentie
  • Ik luister graag naar uw wensen (vooraf)
Wat als iemand niet op de foto wenst?

Is dit iemand binnen de familie cirkel? Dan kan hier rekening mee gehouden worden. Laten we het bespreken met elkaar wat de wensen zijn. 

Tijdens de ceremonie of op ieder ander moment, dan zie ik dat! Mijn antennes staan uit. Mensen die niet op de foto wensen gaan, draaien zich weg van de camera, of ze vragen mijn aandacht om dit aan te geven. 

“Boukje kijkt niet alleen om de juiste momenten vast te leggen, ze heeft de gave om ieder te zien en op zijn gemak te stellen. Zo maakt ze geen foto die ongewenst is.”  -Dit hoorde ik een uitvaartbegeleider tegen de familie zeggen.

Voor wie is een uitvaartreportage bedoeld?

Voor de na(ast)bestaanden. De reportage werkt als een herinnering; het geeft o.a. inzicht in wie er allemaal waren, wat er gebeurde en hoe de dag verliep. Terugkijken kan het rouwproces verzachten.

Wens je het album delen met anderen, kan het foto-album een middel zijn om het gebeurde bepreekbaar te maken en noem je de naam van de overledene zonder schroom. Foto’s hebben geen woorden nodig. Anderen vinden eerder begrip door te zien hoe het gegaan is.

Zelf een album doorbladeren, helpt bij je verdriet. “Het boek pak ik soms ter hand. Ik kan dan huilen, anders laat ik het niet gaan.”, is een uitspraak van een weduwnaar.

Krijgen we een kant en klaar album?

Ik adviseer altijd om een tastbaar bewijs in handen te hebben. Een video van de hele uitvaart daar moet je tijd voor nemen. Een boek blader je door. Je neemt het samen of alleen op schoot. Het bladeren door een album is voor iedere leeftijd geschikt.

Ik maak een eerste opzet en samen bepalen we welke foto’s er in komen of niet. Deze eerste wijzigingen zijn kosteloos. Pas wanneer ik toestemming krijg om het boek te printen, gaat het naar de drukker, niet eerder. 

Kunnen we ook nog foto's krijgen?

Je ontvangt alle goede digitale bestanden. De foto’s die in het album komen ontvang je ook in print kwaliteit. De mogelijkheid voor professionele kwalitatieve prints geef ik HIER>>

Waarom een speciale afscheidsfotograaf inhuren?

Een bekwaam afscheidsfotograaf is niet alleen opgeleid tot fotograaf die de technische kennis bezit om met moeilijke lichtsituaties om te gaan, maar bezit ook kwaliteiten om met verdriet om te gaan. Een afscheidsfotograaf met keurmerk bezit de volgende kwaliteiten; heeft moed en inlevingsvermogen, is integer en onopvallend aanwezig, kan omgaan met intimiteit en is sociaal vaardig.

De intimiteit en emotionele dubbele lading van de situatie horen er bij en daar kan ik als afscheidsfotograaf perfect mee omgaan. Ik garandeer een fijne omgang, geweldige sfeerbeelden en begrip voor de situatie. Ik draag het Keurmerk Afscheidsfotograaf.

Kan een vriend/familielid van mij ook foto's maken?

Of deze persoon dat echt kan en wil, is goed om uit te vinden. Het is fijn om mensen te mogen helpen, dat doen velen tenslotte graag, maar het is emotioneel niet gemakkelijk. Lees het verhaal van “Ome Jan”, die spijt had.

Of vraag de Tips aan hoe men zelf een uitvaart kan fotograferen. Ik begeleid iemand graag hierin, want ik wens enkel dat mensen fijn erop terugkijken. 

Ik ken een goede fotograaf bij mij in de buurt. Is die dan niet geschikt?

Het is zeker mogelijk dat deze fotograaf prachtige foto’s maakt, maar of deze persoon ook met de intimiteit en het verdriet durft omgaan is niet zeker. Mijn ervaring is juist dat veel collega fotografen liever niet dit soort werk doen. Het stemt hun te droevig of maakt dat ze zich erg ongemakkelijk voelen, wat de reportage niet ten goede komt. Veel fotografen zeggen dat ze het kunnen doen, omdat ze geen ‘nee’ willen/durven verkopen. Dit vind ik zelf niet de juiste insteek.

Sinds 10 April 2016 is er via het landelijk platform afscheidsmomenten.nl een bekwaam afscheidsfotograaf in te huren. Het keurmerk geeft aan dat deze fotograaf kan aantonen dat ze op alle fronten geschoold zijn en ervaring hebben in deze speciale tak van fotografie.

Laat een goede afscheidsreportage maken, het is maar eenmalig!

Neem contact op, e-mail op info@afscheidsfotograaf.nl of bel Boukje direct: 06-27028281

Mag ik een voorbeeld zien?

Ja natuurlijk! Neem even contact met me op, laat me weten wat voor soort uitvaart het wordt en ik stuur je iets passends op. 

Wat we zagen overtrof al onze verwachtingen! Wat een schitterende foto’s!

Echt heel erg mooi hoe je buiten de verdrietige dingen ook weet vast te leggen dat we erg gelukkig waren met onze mooie dochter.

Stefan

vader vlinderkindje

Laat een goede afscheidsreportage maken, het is maar eenmalig!

Blijf niet zitten met jouw vraag. 

Neem contact op, e-mail op info@afscheidsfotograaf.nl of bel Boukje direct: 06-27028281

Ik kan je voorbeelden laten zien en ik denk mee in oplossingen.