FAQ

Wat kost een afscheidsreportage?  

Achteraf blijken deze foto’s van onschatbare waarde. Wanneer je mij als afscheidsfotograaf inhuurt, krijg je niet alleen prachtige foto’s in een beeldverhaal, maar een persoonlijke benadering vanaf onze eerste ontmoeting. Mijn prijzen starten vanaf € 475,- en gemiddeld geeft men  € 1000,- uit.  Over het algemeen worden er ook meerdere albums besteld.

Mensen die hiervoor kiezen zijn ontzettend dankbaar, ze zeggen dat het nog veel meer waard is en dat hun verwachtingen werden overtroffen.

Hoe ga je te werk?

De uitleg van mijn werkzaamheden vind je hier.

Voor wie is een uitvaartreportage bedoeld?

Voor de na(ast)bestaanden. Het geeft o.a. inzicht in wie er allemaal waren, wat er gebeurde en het kan het rouwproces verzachten.

Voor wie de foto’s delen met anderen kan het foto-album een middel zijn om het gebeurde bepreekbaar te maken. Foto’s hebben geen woorden nodig. Anderen vinden eerder begrip door te zien hoe het gegaan is.

Is het album alleen voor jezelf, dan kan het je helpen bij je verdriet, omdat je op andere momenten dit gevoel niet deelt. “Het boek pak ik soms ter hand. Ik kan dan huilen, anders laat ik het niet gaan.”, is een uitspraak van een weduwe.

Krijgen we een kant en klaar album?

Ik adviseer altijd om een tastbaar bewijs in handen te hebben. Een DVD bekijk je minder snel. Een boek blader je door. Je neemt het samen of alleen op schoot. Het bladeren door een album is voor iedere leeftijd geschikt.

Ik maak een eerste opzet en samen bepalen we welke foto’s er in komen of niet. Deze eerste wijzigingen zijn kosteloos. Pas wanneer ik toestemming krijg om het boek te printen, gaat het naar de drukker, niet eerder. Meestal is het fijn om er samen nog eens doorheen te gaan.

Kunnen we ook nog foto’s krijgen?

Op een DVD die geleverd wordt staan de goede digitale bestanden. Er kunnen foto’s geprint worden vanaf de DVD of door opdracht te geven aan bijvoorbeeld Boukje Canaan zelf. De mogelijkheid voor professionele kwalitatieve prints geef ik HIER>>

Waarom een speciale afscheidsfotograaf inhuren?

Een afscheidsfotograaf is niet alleen opgeleid tot fotograaf die de technische kennis bezit om met moeilijke lichtsituaties om te gaan, maar bezit ook kwaliteiten om met verdriet om te gaan. Een afscheidsfotograaf bezit de volgende kwaliteiten; heeft moed en inlevingsvermogen, is integer en onopvallend aanwezig, kan omgaan met intimiteit en is sociaal vaardig.

De intimiteit en emotionele dubbele lading van de situatie horen er bij en daar kan ik als afscheidsfotograaf perfect mee omgaan. Ik garandeer een fijne omgang, geweldige sfeerbeelden en begrip voor de situatie.

Kan een vriend/familielid van mij ook foto’s maken?

Of deze persoon dat echt kan en wil, is goed om uit te vinden. Het is fijn om mensen te mogen helpen, dat doen velen tenslotte graag, maar het is emotioneel niet gemakkelijk. Lees het verhaal van “Ome Jan”, die spijt had.

Of vraag de Tips aan hoe men zelf een uitvaart kan fotograferen.

Ik ken een goede fotograaf bij mij in de buurt. Is die dan niet geschikt?

Het is zeker zo dat deze fotograaf prachtige foto’s maakt, maar of deze persoon ook met de intimiteit en het verdriet durft omgaan is helemaal niet zeker. Mijn ervaring is juist dat veel collega fotografen liever niet dit soort werk doen. Het stemt hun te droevig of maakt dat ze zich erg ongemakkelijk voelen, wat de reportage niet ten goede komt. Veel fotografen zeggen dat ze het kunnen doen, omdat ze geen ‘nee’ willen/durven verkopen. Dit vind ik zelf niet de juiste insteek.

Sinds 10 April 2016 is er via het landelijk platform afscheidsmomenten.nl een gecertificeerde afscheidsfotograaf in te huren. Het keurmerk geeft aan dat deze fotograaf kan aantonen dat ze op alle fronten geschoold zijn en ervaring hebben in deze speciale tak van fotografie.

Laat een goede afscheidsreportage maken, het is maar eenmalig!

 

Neem contact op, e-mail op info@afscheidsfotograaf.nl of bel Boukje direct: 06-27028281