Blog

Samenvatting boek afscheidsfotografie – nu gratis te downloaden!

Posted by on 11 jul 2019 in Afscheidsfotografie | 0 comments

Samenvatting  boek afscheidsfotografie – nu gratis te downloaden!

Klik hier om de samenvatting van het E-book Afscheidsfotografie te downloaden.

Boek wordt gelezen door niet-fotografen

Posted by on 8 jul 2019 in Boekaanbevelingen + recensies | 1 comment

Boek wordt gelezen door niet-fotografen

Mijn boek DAT FOTOGRAFEER JE TOCH NIET is nu ruim een maand uit en het wordt wonderwel ontvangen.

Het wordt niet alleen gelezen door fotografen, maar ook door niet-fotografen.

Esther Ruël Engelman is bijvoorbeeld zo’n niet-fotograaf.

Esther is lerares op een lagere school en door haar eigen verliesverhaal als 6-jarig kind, heeft zij de missie om kinderen in hun verliesverhaal goed te begeleiden opgepakt. Haar onderneming heet: Mijn gouden Traan.

Esther las het boek en heeft een reactie hierover op haar Facebook pagina geplaatst: (meer…)

ACTIE OP 22 JUNI

Posted by on 22 jun 2019 in Afscheidsfotografie | 0 comments

Voor Deelnemers aan de workshop op 22 juni

Een volle dag met ondernemers die hun producten/diensten hebben laten fotograferen:

Sterrenkindje – Janine van Veen – Doornenbal ( gevlochten manden, babykleertjes, wikkeldoeken, knuffelkleed)

René geeft – Jolanda Rus ( watermethode, herinneringsbak)

Biesvelden – Jaap de Korte ( essen houten natuurkist)

Hartemeisjes – Sabina Harteveld ( baby/kinder bloemwerk)

Kunstenaar in bloemen – Wolter Strijker ( rouwstuk groot)

En de personen die meehielpen:

Charlotte Ruitenberg  – Cadens uitvaartzorg

Wianda van der Pluim – Ritueel begeleiding

Zonder al deze mensen was deze dag niet zo bijzonder geworden. Om hun dan ook te danken is het nodig dat een selectie van je beste foto’s verzameld gaan worden in dropbox, waar je jouw foto’s upload binnen 3 weken.

Op uitnodiging kunnen de foto’s bekeken en uitgekozen worden voor PR doeleinden. De ondernemers zijn vrij de foto’s te gebruiken, ze online te delen en zijn verplicht om aan naamsvermelding te doen.

De foto’s behoren dan ook jouw meta gegevens mee te krijgen. Dit kun je regelen in de export (zet je naam in het bestand). Er behoren GEEN watermerken in de foto’s te komen. De export kwaliteit is: minimaal 2000 pix lange rand en 72 dpi.

Wanneer je zelf foto’s online neerzet is het de bedoeling dat jij benoemt van welk bedrijf zichtbaar een dienst of product in beeld staat. Zo is er altijd de win-win situatie.

Fijn als je me nog wilt laten weten hoe de dag voor jou was verlopen, nu je er wat langer over na hebt kunnen denken. Dat mag je hieronder doen of in een email.

Deze pagina is zomaar niet zichtbaar voor iedereen, deze wordt enkel met alle deelnemers gedeeld.

Ben je ook al in mijn boek begonnen? Heb je er wat aan? Ook dat zou ik fantastisch vinden om terug te horen.

Op een emotioneel gezondere wereld.

Dank voor je deelname.

Boukje Canaan

 

 

 

 

 

Belofte maakt geen schuld

Posted by on 12 jun 2019 in Afscheidsfotografie | 0 comments

Belofte maakt geen schuld

Ken jij dat; dat je jezelf hebt horen zeggen dat je iets beloofd en later kun je het niet waarmaken?

De intentie was er echt op het moment van uitspreken. We hebben geleerd ons er schuldig over te voelen vanwege het gezegde:

Belofte maakt schuld

Ondertussen erken ik dat deze overtuiging die we onszelf opleggen, niet waar is.

Hoeveel mensen ken jij die elkaar hebben beloofd om voor altijd elkaar lief te hebben, in ziekte en voorspoed, tot de dood hen scheidt?

Hoe vaak was jij teleurgesteld? Teleurgesteld doordat iemand iets zei waar je blij van werd en later kwam er niets van terecht. Ze konden niet meer voldoen aan de verwachting die er gecreëerd was. De ‘belofte’ die gemaakt was.

Houd jij ze dan voor schuldig?

Zou die persoon iets moeten doen om het weer goed te maken? Of kun jij iets doen om die ander te helpen?

In veel gevallen is het accepteren van de nieuwe situatie de beste oplossing voor jezelf. Dan doe je jezelf minder pijn en kun je de ander aankijken zonder deze te bestempelen als ‘schuldmaker’.

Ik maak me schuldig aan beloftes. Ik maak anderen graag blij. Mijn intentie is vaak om voor de ander iets te doen om hen te helpen.

Maar soms gebeurt er van alles en raakt de mogelijkheid in de knel en kom ik erachter dat ik beter voor iets anders kies.

Zo liet ik weten toen ik mijn boek aan het schrijven was, aan mijn cursisten vorig jaar, dat zij het boek zouden krijgen zodra het klaar was. Ik was er zo blij over dat het goed ging. Echter het duurde allemaal veel langer. Na het schrijfproces moest er nog zoveel gebeuren! De kosten voor het boek DAT FOTOGAFEER JE TOCH NIET?! rezen de pan uit.

Ik weet nu dat €30.000 voor het uitgeven van een boek heel normaal is. Het is niet alleen redactiewerk, vormgeving en drukwerk, maar het is ook de PR, marketing, het lanceren, de presentatie en alles hier omheen. Zodra het boek geschreven is, moet het nog aan de man gebracht worden. Dat kost een hoop moeite en tijd.

De gehele crowdfunding duurde een maand, maar daar gingen 3 maanden aan voorbereiding, planning en o.a. video’s maken aan vooraf.

Mijn zoon rekende uit: je boek kost €29,50 en je hebt er 500 laten drukken. Als je ze allemaal verkoopt dan kom je bij lange na niet toe aan verdienen aan je boek mama. Want dat is nog niet de helft!

Nee schat, dat klopt.

Ik zou een bestseller moeten schrijven eer dat gaat gebeuren.

Waarom heb je het dan gedaan? Waarom schrijf je een boek terwijl je er niet aan verdient?

Dat is omdat ik een missie heb. Ik wil een emotioneel gezondere wereld creëeren. Dat wil ik door middel van fotograferen bij afscheid proberen te bereiken, zoveel ik kan. Dat stukje in ons leven waarvan nog gedacht wordt dat het niet foto-waardig is, moet worden opengebroken. Veel meer afscheidsfotografen zijn er nodig en mogen dit op de juiste manier doen, net als ik. Samen krijgen we draagkracht voor hoe het leven beter kan worden als dit gewoon kan zijn.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Ik wil dat er een verandering plaats gaat vinden. Een ‘shift’ in onze ‘mindset’.

Onze overtuigingen die soms door een ander of door een geloof zijn opgelegd mogen doorbroken worden. Want hoe naar is dat?

Geen openheid over zaken. Schuldgevoelens.

Verlies is pijnlijk. Schuld is een naar gevoel.

We doen het onszelf aan. Het helpt ook niet wanneer een ander zegt: “Het is niet jouw schuld dat het anders liep, je kunt er niets aan doen.”

Het gevoel schakel je zomaar niet uit. En dit gevoel maakt dat we denken dat iets waar is. Een nare droom lijkt ook zo echt, omdat ons gevoel precies gelijk is als in de werkelijkheid.

Ons gevoel kan ons misleiden.

Het is niet erg dat beloftes gebroken moeten worden.

Het is normaal dat je allerlei gevoelens hebt na een verlies. Ook schuldgevoel is hierbij normaal.

Maar hoe fijn is het dan dat er prachtige foto’s zijn van het afscheid. Om te zien hoe er liefde was. Liefde is ook: vasthouden in de herinnering.

Koop mijn boek DAT FOTOGRAFEER JE TOCH NIET?! om de verandering in gedachten-gang te doorbreken. Lees het en laat anderen weten hoe belangrijk het is dat het afscheid op een juiste manier en door een bekwaam afscheidsfotograaf vastgelegd kan worden.

Je helpt mij niet financieel, maar wel het grotere doel.

En weet dat je beloftes soms maakt vanuit de juiste intentie, maar dat ze soms niet waar gemaakt kunnen worden.

Op een emotioneel gezondere wereld!

Boukje

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Boeklancering 1 juni

Posted by on 4 jun 2019 in Afscheidsfotografie, Boekaanbevelingen + recensies, Boukje in de media | 0 comments

Boeklancering 1 juni

Op de dag van afscheid lanceerde ik mijn boek DAT FOTOGRAFEER JE TOCH NIET?!

Het werd 27 graden deze dag. Zo’n 50 belangstellenden waren getuige van deze happening. Op het mooie Hof van Vijfeijken waar ik ben geboren en getogen werd men in de tuin ontvangen. Hella van Wijst presenteerde en vertelde over onze ontmoeting in de stromende regen bij het graf van Rikie. Mijn moeder die nu precies 10 jaar geleden overleed. Hella sprak over troost. Over hoe ik met mijn werk ongeveer hetzelfde doe; verhalen vangen die troost mogen bieden.

(meer…)

Hugo Bakker zegt expert tegen me

Posted by on 26 mei 2019 in Interviews, Tips en informatie | 0 comments

Hugo Bakker zegt expert tegen me

Hugo Bakker kwam naar Boxtel toe (in maart 2019) en schroefde microfoons aan de tafel in mijn kantoor. Een ware audio-opname setting werd neergezet. Hugo heeft namelijk een podcast (Expert podcast genaamd) en ik werd zijn expert-gast.

Zijn Expert podcasts gaan over succesverhalen van ondernemers die expert zijn geworden in hun eigen vakgebied of niche. Hij wilde dit keer mijn verhaal aanhoren.

(meer…)

Durf te dromen

Posted by on 23 mei 2019 in Boukje in de media, Interviews, Tips en informatie | 0 comments

Durf te dromen

Zaterdag fotografeerde ik dames met kanker die een verwendag kregen bij Yellow Roses Foundation. Ik kreeg één voor één dames in mijn fototentje. Nadat 24 dames heerlijk uitgebreid hadden geluncht en gekozen hadden uit: massage (gezicht, handen of voeten); yoga; nagels lakken; schoonheidsbehandeling, kapper bezoek en mooi waren opgemaakt, mocht ik ze op de foto zetten.

(meer…)

Boekpresentatie 1 juni

Posted by on 13 mei 2019 in Afscheidsfotografie | 8 comments

Boekpresentatie 1 juni

In de stromende regen vertelde ik aan Hella van der Wijst over mijn moeder. Wat ze voor een moeder voor me was, wat ik mee heb gekregen van haar en hoe ik haar nu mis. 

Hella is presentatrice en interviewde mij voor het tv programma “Ik mis je” van de EO. Dit was in oktober 2016. 

Bijna 10 jaar geleden stierf mijn moeder Rikie, op 3 juni 2009.Op zaterdag 1 juni, twee dagen voor haar overlijdensdatum vier ik de lancering van mijn boek “DAT FOTOGRAFEER JE TOCH NIET?!” 

Zaterdag 1 juni is ook uitgeroepen tot Dag van Afscheid. Hoe passend.

(meer…)

Speciale Dank aan alle Donateurs aan de Crowdfunding – April ‘19

Posted by on 1 mei 2019 in Afscheidsfotografie | 3 comments

Hieronder volgt een lijst van alle mensen die een bericht hebben achtergelaten na hun donatie aan het boek DAT FOTOGRAFEER JE TOCH NIET?! Op 1 juni 2019 is de boekpresentatie. Het boek bestellen kan hier >>


Jeff Canaan
Ik geloof in de missie van Boukje. Zij is gewoon een topvrouw en ik geloof ook in haar.

Diana van Vugt
Boukje is een beste pleitbezorger van ons prachtige vak. Haar boek staat in voor meer erkenning van de meerwaarde van afscheidsfotografie.

Tinka Duineveld
Ik steun dit project omdat ik straks ook de cursus afscheidsfotografie ga doen en ik het heel mooi werk vind wat Boukje doet.

Els Hogervorst
Graag steun ik Boukje in het “verspreiden” van afscheidsfotografie. Zij is een ware ambassadeur!!

Marcel Wiegerinck
Gewoon een tof project en een super goed boek met alle ins en outs over afscheidsfotografie. Ik heb het boek in de proefversie mogen lezen.

(meer…)

Herinneringen ophalen

Posted by on 21 apr 2019 in Rouw beleven | 1 comment

Herinneringen ophalen

Iedere keer dat Jeff naar het kapelletje loopt om een kaarsje aan te steken voor mijn moeder, komt hij een zandpad tegen. Hij denkt dan aan de eerste keer dat hij bij haar in de auto zat voor een ritje. We reden met flinke snelheid over die zandweg die vele kuilen kende, zonder de hobbels echt te voelen. “This is why my mom is driving a Citroën.”, legde ik uit aan Jeff. Toen nog mijn geliefde die voor de eerste keer naar Nederland kwam. Vandaag, 25 jaar later haalt mijn Amerikaanse man deze herinnering bij me op. (meer…)