asverstroiing dankwoord

Lieve Boukje,
Dit weekend de foto’s en filmpje van het afscheid en uitvaart van mijn lieve moeder opgehaald bij mijn broer.
Ontzettend bedankt voor dit mooie terugzien en herbeleven door de mooie foto’s.  Het filmpje heb ik al talloze keren gezien en de muziek erbij maakt het af. Nog nooit had ik van Renee van Bavel gehoord maar ze is fantastisch.
Door deze mooi herrinering is het verwerken van het verlies een stuk aangenamer.
Dank dat je erbij was.
Lieve groet van Brigit Vellekoop 

Lieve Boukje,

Hartelijk dank voor de diashow. De dag dat jij de mail hebt verzonden was zijn verjaardag… Een bijzonder verjaardags ’cadeau’ dat ik nooit had kunnen bedenken. Althans niet de eerste 40 jaar…

 Ik heb de diashow vanmorgen bekeken en wat heb je dit mooi gedaan! Het blijft heel verdrietig om naar te kijken maar tegelijkertijd ook zeer mooi en waardevol om de beelden te hebben. De muziek past er o zo goed bij. Hiermee hebben we een zeer dierbare herinnering voor later.

Nogmaals mijn hartelijke dank!

Hartelijke groet,
Caroline

 

Lieve Boukje,

Jij bent zo’n warm persoon en stelt mensen zo op hun gemak, dat hebben wij als zeer prettig ervaren!!

Wij hebben het gevoel gehad helemaal onszelf te kunnen zijn samen met onze Philine* in onze armen, tijdens het maken van de foto’s.

Marcel en Esmiralda

 

Lieve Boukje,

O, meid wat een fantastische foto’s.Familieportret met overledene op foto erbij
Echt allemaal zo mooi! En ook leuk dat je foto-in foto gebruikt, zodat het gezin even compleet was.
Ik ben er ’emo’ van meid.
Wat mooi om te hebben.

Ik kon niet wachten, zei ik telkens. Wat hebben wij iets prachtigs in ons bezit.

Zo veel dank Boukje. Ga vooral door met dit fantastische werk.
Ik heb het al aan heel veel mensen gezegd wat dit met mij doet. En zeg dan vooral meenemen als je deze situaties tegenkomt.

Want ik was sinds die zondag de hele week ermee bezig. Zo mooi en fijn heb ik het die dag gevonden.

Veel liefs van Jacqueline Vermeulen

 

 

Wow Boukje, wat een prachtige serie… alle foto’s zijn kunstwerkjes op zich, die ook fototechnisch vaak aan kunst met de grote K doen denken, dat had ik niet verwacht!

Liefs, Petra

 

Screen shot 2014-01-07 at 14.01.17

“Boukje,  wat mooi dat je dit talent voor fotografie rondom rouw op het spoor bent. Ik heb de foto’s gisteravond weer bekeken. Ze ontroerden me erg. Ik vind dat je het erg mooi in beeld hebt gebracht, zonder dat ik door heb gehad dat je hiermee bezig was. De eerste maanden/half jaar na de begrafenis had ik er geen behoefte aan om ze te bekijken. Ook rond zijn sterven leek het me onbelangrijk. Nu ben ik blij dat ze er zijn, omdat het me soms moeilijker valt om de dag nog voor de geest te halen. Het is voor mij een goede manier om het weer terug te halen. Het helpt mij zelfs bij het rouwproces.”

Dirk Bours

 

Screen shot 2014-01-28 at 10.16.49

 

“Hallo Boukje,

De manier waarop je alles geregeld hebt, vanaf de crematie tot nu, heb ik als plezierig ervaren. Je straalt naast professionaliteit ook de warmte uit, waar je als nabestaande zo’n behoefte aan hebt.
Ik zie er naar uit om de boeken te ontvangen.”

Coby

Screen shot 2014-01-28 at 10.16.30

“Boukje, wat heb jij de sfeer goed weten weer te geven. Het zijn eerlijke en persoonlijke foto’s van Frans zijn uitvaart, die we met trots aan anderen laten zien, vooral aan diegenen wie er niet bij konden zijn. Het album is meegeweest naar Roemenië en gaat nu mee naar Nepal. De vrienden van Frans die absoluut niet op zijn begrafenis konden komen, hebben zo het gevoel er toch een beetje bij te zijn geweest en krijgen de kans afscheid te nemen.

Ik vind het ook zo fijn dat ik kan zien wie er allemaal waren om ons te steunen, want zelf was ik te afwezig vanwege mijn eigen verdriet.

Gemma Heerschop

Screen shot 2014-01-28 at 10.16.17

Wat we zagen overtrof al onze verwachtingen! Wat een schitterende foto’s! Echt heel erg mooi hoe je buiten de verdrietige dingen ook weet vast te leggen dat we erg gelukkig waren met onze mooie dochter. Nogmaals bedankt voor je aanwezigheid, je tijd en je moeite. We hebben hiermee een waardevolle herinnering aan Fleur!

Heel veel liefs,

Stefan

 

Lieve Boukje,

Is genieten het juiste woord wanneer het over rouw gaat? Nee niet bepaald, maar wel als het gaat om professionaliteit, intimiteit, integere beelden en art.
Jij hebt in je foto’s zoveel emotie zitten, dat je zelfs zonder enige band met de mensen die je vast legt een gevoel van herkenning beleeft.
En natuurlijk… die foto’s van mijn lieve vriendinnetje, haar kindjes, die kleurrijke kist, de hoeveelheid mensen. Wauw!
Lieve Boukje, wat ben ik blij dat ik via via, en op een heel verdrietig moment in ons leven je naam kreeg en je heb gebeld.

Je foto’s zijn bijzonder, je website is prachtig en so are you!
Ik ga je zeker aanbevelen bij mensen die iets waardevols zoeken… en ik ga ze overtuigen als ze de waarde nog niet begrijpen.

Liefs,
Flore

Screen shot 2014-01-07 at 14.02.03

Ik heb Boukje aan het werk gezien tijdens de begrafenis van een vriend. Ik wist dat ze aanwezig was, dus ik heb gekeken hoe ze dat aanpakte. Mij viel daarbij op dat Boukje vooral heel ónopvallend aanwezig was. Mijn vriendin is nog steeds erg blij met de reportage.

Henriette

 

Lieve Boukje,

Wij hebben vandaag het album ontvangen en hebben het gezamenlijk al even doorgekeken. Iedereen had de tranen weer in de ogen. Gewoon omdat het een verdrietige tijd is en we allemaal weer terug denken aan mijn vader/schoonvader en opa die er niet meer is. Maar de dag van de begrafenis was een prachtige dag met veel zon, een prachtig afscheid bij mijn vader thuis, een mooie kerkdienst, een mooi afscheid op de begraafplaats en een gigantisch aantal mensen die kwamen condoleren. Ik ben zo blij met dit album omdat alle mooie en daarbij behorende verdrietige momenten prachtig zijn vastgelegd. Wij zullen het fotoboek nog erg vaak pakken.
Boukje, je was er de hele dag bij, maar we hebben je nauwelijks gezien. Dat betekent dat je zonder ons af te leiden op het juiste moment op de juiste plek was. Dat is professioneel.
Nadien was je snel met een diashow. Ik heb er heel vaak naar gekeken. Ik vond het fijn dat je ons betrok bij de keuze van foto’s voor het album. Enkele wilden we eruit en dat heb je ook gedaan.
Ik had er nooit aan gedacht om een fotograaf bij de begrafenis van mijn vader te vragen. Bij feesten en partijen staat het natuurlijk op het lijstje, maar niet bij een begrafenis. Ik ben dan ook erg blij dat uitvaartverzorger Kristel ons daarover vertelde. Zij kende jou al en daar gingen wij in mee. Ze had geen betere kunnen uitkiezen. Ik vond het erg fijn dat je erbij was, nogmaals dank daarvoor en ik zal zeker mensen in een soortgelijke situatie adviseren een fotograaf uit te nodigen. En ik kan er 1 uit eigen ervaring aanbevelen!

Ik wens je veel succes met alles wat je nog gaat doen.
Dank voor het prachtige album.

Lieve groet,
Inge

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Nieuwste boek

Dat fotografeer je toch niet?!

Handboek voor de afscheidsfotograaf

BESTEL HIER

Marja vertelt over de foto’s

Ellen verloor een vlinderkindje

Tips afscheidsfotografie

Dutch Funeral Award