Nog meer tips

Je leest hier het vervolg op de 5 tips die in het blog gegeven waren over fotograferen op wereldlichtjesdag.

Boukje Canaan-Wereldlichtjesdag 2014-4154

TIP 6 Laat je fotokunsten en creativiteit stromen

Maak interessante beelden die ons grijpen;

  • door mensen hun uitdrukkingen te fotograferen, gezichten zijn eeuwig fascinerend;
  • door bijzondere uitsnedes/composities te zoeken;
  • ander perspectief te gebruiken;
  • contrasten te zien in kleur, in licht, in structuur (mens vs hout, steen);
  • door onder- of overbelichting toe te passen;
  • door herhaling te zien;
  • enz.

Boukje Canaan-Wereldlichtjesdag 2014-4117

TIP 7 Fotografeer in RAW

zorg dat je in de nabewerking weinig verliest door te fotograferen in RAW. De kleur in de witbalans kun je dan achteraf nog aanpassen, maar zet de witbalans voor kaarslicht op: daglicht, het zonnetje-icoon. Dan zie je de warme gloed mooi terug.

Boukje Canaaan-wereldlichtjesdg (8 van 35)

TIP 8 Voel je welkom

 

Je bent er om voor anderen iets moois te maken. Logisch dat je het spannend vind, dat je je niet zo zeker voelt of zelfs nerveus bent. Neem bewust de tijd om even naar je ademhaling te gaan. Wanneer je je gaat gedragen als iemand die niet op zijn plaats is, dan word je ook op die manier ervaren. Vergeet niet te glimlachen op sommige momenten, een knikje te geven van medeleven o.i.d.

Voel je veel spanning in je buik? Ik gebruik dan het volgende: “Rescue” van Bach bloesem (bij iedere drogist). Een paar druppels is voldoende, het geeft innerlijk rust. Ik gebruik het al jaren en geeft geen nare bijeffecten. Je blijft gewoon alert. (Het is tenslotte maar van bloemetjes…)

Boukje Canaan-Wereldlichtjesdag 2014-4182

TIP 9 Maak fouten

Je bent niet perfect. Je bent hier om te leren, te oefenen en verder stappen te maken. Gooi tussendoor geen fotobestanden weg. Leer van je instellingen en zie wat er goed/fout ging. Zelfs een pro doet dit nog!

Boukje Canaan-Wereldlichtjesdag 2014-4223

TIP 10 Geniet!

Vergeet niet te beseffen dat je mag doen wat je leuk vindt; fotograferen van aparte gebeurtenissen. Je bent hier vooral om te doen waar je zo van geniet. Vier de avond dat je zo hard gewerkt hebt. Neem een hapje en een drankje mee, wanneer dit wordt aangeboden, bij de organisatie en aanwezigen. Meng jezelf ook tussen de mensen, neem fijne woorden in ontvangst over wat je doet. Mensen vinden het heus knap wat je doet. Zeker als je daar ZONDER EGO staat te werken. Als je hen de ruimte geeft om ook contact met jou te maken.

Dat waren mijn tips. Toi toi toi!!!

Zijn er nog andere vragen? Stel ze gerust.

Stuur me dan een email op afscheidsfotograaf@gmail.com

Groetjes, Boukje