inspiratie video lesdag 1

Steve Jobs – inspiratie

Wie kent Steve Jobs niet? Hij geeft aan de hand van twee verhalen aan wat er belangrijk is in het leven. De punten die ik eruit haal:

1 Doen wat jij belangrijk vindt.

2 Niet opgeven, succes ligt verscholen op meerdere plekken

3 Begrijpen dat later pas inzichtelijk wordt wat je leerde van fouten of tegenslagen en dat deze nodig zijn.

Graag laat ik je kijken en luisteren naar deze speech.

Het lesprogramma in dit trainingsjaar zijn niet ‘gewoon’ of schools. Je gaat je eigen weg hierin vinden. Het is van belang dat je jouw pad volgt, naast dat wat er aangeboden wordt. Het is van belang dat je jouw fouten en tegenslagen of verlies leert kennen. Ik acht dit van belang om een vertaal slag te maken naar jouw ontwikkeling en groei die nodig zijn in het ondernemerschap.

Vaardigheden

Als docent en ontwikkelaar van het jaartraject tot bekwaam afscheidsfotograaf heb ik een combinatie gemaakt van allerlei vormen, lessen, en mogelijkheden om daar te komen tot waar je moet zijn om een goede basis te hebben voor ons vak.

Geniet van de weg ernaar toe. Vind welke vaardigheden jij moet aanleren om te doen wat je zo graag doet! Een heel succesvol jaar gewenst!

Boukje

Als toegift: hoe je een discipline omzet naar hoe je plezier kunt ervaren.

Zodra je de vaardigheden hebt verworven die jouw leven blij maken, zul je ook jouw leven met plezier leven. Het is niet eenvoudig om ze aan te leren, maar het is te leren! Leren en dan toepassen. Doen.