Interesse Opleiding

Allereerst dank voor je aanvraag. Ik kan het altijd zeer waarderen wanneer mensen zich wensen in te gaan zetten in dit bijzondere vak.

De eerste nieuwe groep die gaat starten is in januari 2021. Deze zit vol.

Een volgende groep zou in maart 2021 kunnen starten zodra er minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers zijn. De groep blijft zo altijd prettig om in en mee te werken. 

Nooit te oud om te leren

De opleiding die ik ontwikkeld heb duurt 10 maanden. Om toegelaten te worden is het zaak dat je jouw motivatie laat horen en aan kunt tonen dat je fotografische kennis goed is. Het is geen fotografie opleiding, maar een vakspecifiek gerichte opleiding.


Wanneer je fotografie kennis nog wat matig is, dan raad ik je aan deze eerst aan te pakken. Heb je hier twijfels over, dan kan ik zeker je werk bekijken en beoordelen waar je op gecoacht kunt worden. Dit doe ik gedurende een toelatingsgesprek.

Ieder die de opleiding is gestart heeft ook op fotografisch vlak coaching mogen ontvangen, omdat er altijd wat te leren valt.  

Het is de bedoeling dat je:

  • een portfolio rond afscheid gaat opbouwen tijdens de opleiding
  • dat je contacten gaat leggen met uitvaartbranchegenoten in je eigen regio
  • dat je jouw kennis verhoogd op zowel uitvaart, fototechnisch, als persoonlijk vlak
  • dat je je open kunt opstellen en durft groeien op persoonlijk vlak, om zonder problemen de reportages te gaan maken die mensen meer dan een tastbare herinnering gaan geven
  • dat je méér dan enkel uitvaarten gaat vastleggen

De trainingen zijn een dag per maand (meestal in Eindhoven) en tussendoor werk je aan huiswerk opdrachten, zowel individueel als in groepsverband. De samenwerking is van belang. 

Ondernemerschap

We bekijken de zakelijke kant als ondernemer in deze specifieke branche.

  • Hoe zet je dit stuk in de markt? Hoe ga je te werk en hoe ontvang je steeds nieuwe klanten? Hoe geraak je ‘los’ van het taboe rond de dood?
  • Hoe communiceer je met mensen in rouw? Hoe benader je ze, wat kun je wel/niet zeggen? 
  • Wat zijn jouw unieke waarden? Wat maakt dat jij dit kunt of anders doet dan je collega’s? Hoe kun je jezelf neerzetten als specialist of als uitvaartfotograaf? 

Je coaching zal bestaan uit het individueel begeleiden van o.a. wie jouw doelgroep wordt, hoe jij je uniek kunt neerzetten in deze steeds meer groeiende markt van ondernemers en afscheidsfotografen. 

Zie waar jij iets toevoegt, wat je hebt te geven.

We werken aan jouw zelfvertrouwen om zeker over te mogen komen, omdat je straks weet waar je voor staat en wat je te brengen hebt. 

Er zijn gastdocenten verbonden aan de opleiding en je doet een examen. Je portfolio wordt beoordeelt en je leert een presentatie maken.

Dit alles is nodig om dit vak ook daadwerkelijk tot een succes te maken. Om jou sterk te laten zijn in iedere situatie.

Er zijn veel fotografen in Nederland omdat het een vrij beroep is, maar zijn goede fotografen ook goede ondernemers? Dat is nogal eens lastig. 
Je hebt meer nodig dan enkel een camera en visitekaartjes. Er wordt dus aan vele fronten heel hard gewerkt om je doelen te bereiken. 

Investering

De kosten voor de lessen / het opleidings-traject zijn jaren gelijk gebleven: € 2497,- excl btw.

De berekeningen die er zijn gedaan geven me terug dat de opleiding veel meer waard is.

Het mogelijk je aan te sluiten bij het landelijk platform dat op 10 april 2016 is gelanceerd: Afscheidsmomenten.nl
Hier kunnen bekwaam afscheidsfotografen nog meer van elkaar leren, opdrachten werven of aan elkaar doorgeven. Gezamenlijke marketing en netwerken zorgt o.a. voor vele voordelen. 

De mensen uit de opleiding die voldoende kunnen aantonen dat ze alles met goed gevolg hebben afgerond hebben een voorsprong en maken een grote kans de toetsing voor het Keurmerk Afscheidsfotograaf te behalen.

De alumni van de eerste jaren / opleidingsgroepen zijn allen zelfstandig aan het werk, of ze nu lid zijn van Afscheidsmomenten of niet.

Ze gaan vele malen harder dan toen ik zelf als startende ondernemer ooit begon. Wanneer je iets wilt, ga je het mogelijk bereiken.

Hoe de lessen eruit zien, kun je hier vinden>> 

Klinkt dit als iets wat je aanspreekt?

Bij voldoende interesse start de volgende opleidingsgroep.

Graag hoor ik waarom deze vorm van fotografie bij je zou passen. Graag spreek ik persoonlijk met je af, om de toelatingsprocedure te starten. Dan bekijk ik je huidige werk en stemmen we je verwachtingen rond de opleiding met elkaar af. 

Zou je me kunnen laten weten of je verder wilt met stappen ondernemen? Wat jouw motivatie is om dit vak verder te gaan brengen?

Reageer dan op de mail (die je in je inbox hebt ontvangen) met jouw antwoord.

Wil je niet schrijven, maar bellen? Ik ben bereikbaar op 06-27028281

Op een emotioneel gezondere wereld.

Boukje Canaan