Wat te verwachten

Bij een begrafenis of crematie past fotografie uitstekend

Raak overtuigt.

Een rouw- , uitvaart- of afscheidsfotograaf wordt steeds bekender. Nog niet iedereen is bekend met een fotograaf op een uitvaart. Voor hen lijkt het ongepast.

Laat me je verzekeren dat mijn aanwezigheid niet zal storen.

Als ‘indringer’ met een grote camera is het zaak dat de ceremonie ongestoord wordt en dat ik geen aandacht vraag. Een mooi sfeerverslag moet gemaakt worden met alle elementen van begin tot eind in een prachtig beeldverhaal verwerkt.
Hoe ga ik te werk? Lees welke technieken ik hanteer.
  • Ik verplaats mij enkel op momenten die geoorloofd zijn
  • Ik fotografeer met gevoel en ben onopvallend aanwezig
  • Ik verplaats mij tussen de mensen en gebruik geen flits
  • Ik schuw de intimiteit niet – ik durf met emotie om te gaan
  • Ik fotografeer in een vertelstijl – verschillende kanten worden belicht
  • Ik zorg dat de genodigden op de hoogte zijn van mijn presentie
  • Ik luister graag naar uw wensen (vooraf)

Door mijn vaardigheden; zoals het technisch inzicht in de camera, omgang met lichtgevoelige situaties en heldere blik, garandeer ik persoonlijke en sfeervolle foto’s te maken. De waarde die het heeft voor nabestaanden om later de foto’s te kunnen bekijken wanneer ze maar willen, is verschillend, want persoonlijk.

Velen beamen dat het hen helpt bij de rouw en hun verlies. Ze mogen trots zijn op wie in hun leven zo’n belangrijke rol speelde en waarvoor ze zo’n bijzonder afscheid gevierd hebben.

Ook wanneer je nog niet overtuigd bent, dan ontneem een ander de kans niet om terug te kunnen kijken. Ieder rouwt namelijk anders.

Ik had het er met mijn vader over dat we je helemaal niet opgemerkt hebben. En dan toch zoveel mooie detailfoto’s, zoals de trouwring van mijn vader, het armbandje van Fee, Pjotr die met zijn telefoon de muziek bedient, mijn sieraden die van mijn moeder geweest zijn, het groene tasje van m’n moeder… Een groot compliment aan jou! Zo mooi in beeld gebracht en zo waardevol. Bedankt

Rebekka

Lees meer reacties en lieve woorden over mijn werk hier>>>

 

Bijzondere momenten respectvol vastgelegd>>

Welke waarde heeft een uitvaartreportage?>>