2019

Posted | 0 comments

2019

De kunst om succesvol ondernemer te zijn

“It’s a beautiful day, the sun is shining, I feel good, and no one’s gonna stop me now.”
― Freddie Mercury

Heb jij al gezien hoe Freddy zich door het leven sloeg als zanger en groots talent van Queen in de film Bohemian Rhapsody? Werkelijk alle acteurs spelen zo geweldig goed dat je geloofd dat ze het zijn. Wat mij vooral opviel is waarom Freddy zo succesvol is geworden: hij deed almaar tegendraads. Hij veranderde zijn naam, tegen de wil van zijn ouders in. Hij durfde uitspraken te doen waar anderen van bloosden. Hij veranderde telkens zijn ideeën over wat er op een album moest komen: opera voor een rockband(!), een muziekstuk met enkel zang, extreem gemixed in de studio waar de drummer ook aan mee moest doen, een muziekstuk van wel 6 minuten lang – waar nooit op de radio tijd voor is… en ga zo maar door. Freddy durfde zijn talent in te zetten daar waar anderen niet aan mee zouden doen.

Gek zou je denken?

Alleen mensen die anders durven denken, durven opvallen of hun hoofd boven het maaiveld durven uitsteken bereiken andere hoogten dan de meesten.

Terugkijkend op 2018 heb ik geen extreme dingen gedaan zoals de popzanger/groep Queen waar ik maar al te graag naar luister. Wel ben ik ondertussen bezig geweest om meer op te bouwen, omdat ik werk aan het bekend maken van iets wat ongewoon (ofwel tegendraads is); afscheidsfotografie gewoon laten worden.

Blik op 2019

Wat staat er te gebeuren? Ik neem je graag mee in deze vooruitblik.

  • Twaalf cursisten van het jaartraject “Bekwaam Afscheidsfotograaf’ doen examen,
  • negen nieuwe cursisten starten in januari,
  • één fotograaf ontvangt individuele coaching bij haar onderneming tot bijzondere afscheidsfotograaf startende in januari,
  • in februari wordt het assessment bij Bekwaam Afscheidsfotografen afgenomen voor het KeurmerkAfscheidsfotograaf.nl
  • ik werd uitgenodigd om een lezing te verzorgen bij PC Uitvaart op 17 januari in Amsterdam,
  • samen met collega Ilja Verstraten organiseren we het evenement ‘Afscheidsmomenten on tour’ op 23 februari
  • en zetten we een losse workshop in België later in het jaar neer;
  • ik ga weer op fotoreis met Heleen Klop fotograafk
  • en als klapper op de vuurpijl gaat mijn boek “Dat fotografeer je toch niet?!” uitkomen in maart,
  • nadat er een crowdfunding campagne voor is neergezet.

Een ondernemer geniet en stopt niet

Net als de quote bovenaan, zie ik de zon het liefst schijnen en stop ik niet. Ik weet niet meer van ophouden en wil al te graag doorgeven van wat ik leer in de praktijk, mede om mijn missie te helpen.

Mijn missie? Een emotioneel gezondere wereld creëren.

Wil jij op de hoogte blijven van mijn ontwikkelingen? Zodat je niet mist waar ik mee bezig ben of om mij of jezelf te helpen op wat voor manier dan ook? Zodat je precies weet wanneer mijn boek uitkomt, zodat je een lezing, workshop of iets anders kunt volgen? Schrijf je dan hieronder in.

Maak van 2019 een geweldig jaar! Ik maak de belofte dat ik nog veel meer mensen ga helpen het komende jaar. Wie weet jou ook wel. Wil je me laten weten in het commentaarveld hoe jij vindt dat ik je heb mogen helpen afgelopen jaar? Of hoe je graag ziet dat ik ook jou zou kunnen helpen? Iedere vraag die ik krijg zal ik beantwoorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *