6 Gediplomeerde Afscheidsfotografen

Posted on 13 dec 2016 in Afscheidsfotografie, Opleiding "Bekwaam afscheidsfotograaf" | 1 comment

6 Gediplomeerde Afscheidsfotografen

6 Afscheidsfotografen ontvangen diploma

Op vrijdag 9 december werden diploma’s uitgereikt aan zes kandidaten uit de opleiding ” Bekwaam Afscheidsfotograaf”.

Dit gebeurde op de passende locatie Barbara Uitvaartverzorging in Utrecht. In de middag sprak opleider Boukje Canaan nog tijdens een infomiddag rond kinderuitvaarten, georganiseerd door Femke van Midden, om aansluitend in hetzelfde pand de diploma’s aan haar studenten uit te reiken.  Samen met gastdocenten Annet Nijhof en Anja Leinders werden de diploma’s uitgereikt.

diploma-uitreiking-afscheidsfotograaf-9december2016-fennekevisscher-1

Bewogen jaar

Alvorens zij hun diploma ontvingen werd er nog gesproken over het bewogen opleidingsjaar waarin we met maar liefst twaalf personen gestart waren. Zeven personen deden examen en zes zijn er uiteindelijk geslaagd. Dat men niet altijd de opleiding voltooid kan om verschillende redenen zijn. Zo was oud-student Rob de Joode aanwezig om de gediplomeerden te feliciteren. Hij kon aangeven dat hij ondanks zijn keuze om eerder te stoppen met de opleiding, toch succesvol is als afscheidsfotograaf en inmiddels al 7 uitvaarten heeft mogen vastleggen. Hij gaf aan dat de eerste lessen hem al zoveel waarde boden om verder te gaan, dat hij geen spijt heeft van zijn keuze:

“Nogmaals mijn hartelijk dank voor de inspiratie die je mij hebt gegeven, en de woorden van ‘denk groot’. Ik ben echt uit mijn comfortzone gekomen!!

Ondanks dat ik de opleiding niet heb afgemaakt ben ik blij dat ik deze richting ben ingeslagen en ik zal er ook alles aan doen om mee te helpen afscheidsfotografie een plaats te geven.”

Wie zijn afgestudeerd?

Foto’s door Fenneke Visscher

Johan Horst

diploma-uitreiking-afscheidsfotograaf-9december2016-fennekevisscher-8

Deze man is zeer begaan, een warm en betrokken persoonlijkheid. Hij wil anderen graag ‘pleasen’ en staat graag voor anderen klaar. Zijn uitgegroeide hobby als fotografieliefhebber heeft hij omgezet in afscheidsfotografie. Johan volgde Boukje al gedurende een langere tijd en was ingenomen met het feit dat zij als afscheidsfotograaf hier gepassioneerd mee bezig was. Nu heeft Johan laten zien dat hij de vele elementen van dit specifieke vak beheerst en verder uit wil bouwen in combinatie met zijn huidige baan. Johan, moge dit diploma een teken zijn van jouw wil verder te leren, uitdagingen aan gaan die je verder brengen dan je zelf voor mogelijk acht. Je fotografie werd al bewonderd, geef het door aan die mensen die dit het hardst nodig hebben; mensen met verlies.

Johan op LinkedIn

Evelien Vugs

diploma-uitreiking-afscheidsfotograaf-9december2016-fennekevisscher-11

Een bescheiden en rustig persoon. Maar stille wateren, diepe gronden! Evelien wat heb je een ontwikkelingen doorgemaakt! Je groei, wat je zelf al aangaf, op meerdere vlakken is ontzettend mooi. Je toont doorzettingsvermogen, scherpe doelen en mooie samenwerkingen. Je werd ‘ontdekt’ door een iets meer ervaren afscheidsfotograaf van “Sfeer in Beeld”, Jacha de Jong, waarbij je liet zien dat je een perfecte aanvullende positie kunt innemen.  Je fotowerk is goed en netjes. Dat je hier verder in ontwikkeld tot een geheel eigen stijl hoop ik snel te gaan zien. Op naar een veelbelovende toekomst!

Evelien op LinkedIn

Ellie Kuper

diploma-uitreiking-afscheidsfotograaf-9december2016-fennekevisscher-13

De verrassing van de groep! De jongste van allemaal als het gaat om snelle daden en actie nemen. Ellie is een ondernemers type met het hart op de juiste plaats. Je wilt veel goed doen in onze wereld en je hebt voor het komende jaar mooie hartverwarmende doelen gesteld. Je gaat vele harten die leeg achterblijven een beetje vullen met jouw foto’s. Je wilt blijven groeien en ervaring opdoen. Dit siert je enorm. Je blijft uit je comfort zone stappen, al geef je toe dat dit lastig is. (Ja, daarom heet dat zo…) Ik bewonder je vrouwen-power en weet dat jij gaat doen waar jij goed in bent; doorzetten en je met je foto’s neerzetten als afscheidsfotograaf.

elliekuper-fotografie.nl

 

Jan Messink

diploma-uitreiking-afscheidsfotograaf-9december2016-fennekevisscher-6

Deze man kijkt graag, maakt een lolletje met je, maar neemt je heus wel serieus. Zijn technische vaardigheden gaan verder dan enkel het fotograferen. De nabewerkingen van Jan kunnen nog meer bieden dan je van te voren ziet. Deze stijl hoop ik bij hem in grote mate uitgebouwd te zien in de toekomst. Voor nu weet ik dat je een goede start kunt maken als afscheidsfotograaf. Aan de slag met je netwerk en trek de juiste mensen naar je toe! Veel succes.

afterlifefotografie.nl

Danielle Klaver- Overdijk

diploma-uitreiking-afscheidsfotograaf-9december2016-fennekevisscher-3

Deze dame wist wat ze wilde en kreeg het dubbel en dwars op haar pad. Niet alleen kwam ze de opleiding instormen op het laatste nippertje (op dag 2 van de trainingen), maar werd ze overladen met ‘stormen’ van verlies. Ze zorgde ervoor dat haar medestudenten extra mochten ‘oefenen’. Zelf liet ze ook zien dat ze uit het juiste hout gesneden is; want ondanks ellende en verdriet, weet ze precies aan te geven hoe ze daar mee om weet te gaan. Blijf je kwetsbaarheid inzetten als kracht en je zult sympathie ontvangen bij de mensen die je treft. Op naar de top!

jouwafscheidsfotograaf.nl

 

Ellen Teunissen- Ruiterman

diploma-uitreiking-afscheidsfotograaf-9december2016-fennekevisscher-7

Een vrouw van de wereld, al zou je dit niet zeggen bij eerste aanblik. Zij heeft een rugzak met ervaringen waar ze met haar gevoel de juiste dingen kan doen, zeggen en betekenen voor anderen die hier voor open staan. Ellen heeft meerdere talenten met haar fotografie, zoals de vlinders die ze graag fotografeert. Ellen mag ik je vragen je als een vlinder te gaan bewegen: te fladderen om zo heel lieflijk bij anderen even langs te mogen komen? Heel dichtbij, maar haast onopmerkelijk, apart en teder. Wat ook wil zeggen; durf je ruimte in te nemen en fladder vrolijk weer door. Je mag dichtbij komen en laat de ellende van je afglijden als deert het jou niet. Zo word je de afscheidsfotograaf met je eigen associatie!  Ga er voor.

eenliefdevolleherinnering.nl

Niet meer weg te denken

Dat afscheidsfotografie voor mij niet meer is weg te denken is logisch, maar voor velen is het nog altijd een onbekend fenomeen. Samen maken we ons sterk om dit vak uit te dragen. Om op de juiste manier heel belangrijk werk te maken, waar nabestaanden nadien veel aan hebben en dankbaar om zijn. De rouw wordt ondersteund door goed beeldmateriaal. Foto’s die zo mooi zijn dat ze gedeeld wensen worden. Daardoor wordt het verlies dragelijker. Niet minder pijnlijk, maar hoe belangrijk is het dat er meer begrip voor je situatie komt wanneer je verdriet hebt om een verlies.

diploma uitreiking afscheidsfotografie

Foto: Arianne Beks

Zorg dat je een klik maakt met een bekwaam afscheidsfotograaf alvorens je voor ‘ellende’ komt te staan. Dood gaan we allemaal, al willen we er niet aan denken. Het is een moeilijk stuk in ons leven. Laat het mooier, makkelijker en toegankelijker worden door fotografie – wij weten dat het mogelijk is.

Leuk wanneer je een bericht achterlaat, hier onder het blog.

Ook afscheidsfotograaf worden? Lees dan hier verder >>>

1 Comment

 1. Dag Boukje,
  Het was een leuk weerzien van mijn mede-studenten, ik heb ze persoonlijk kunnen feliciteren.
  Nog even fijn kunnen bijpraten.
  Ondanks de twijfeling of ik wel of niet zou gaan, ben ik blij dat ik het heb gedaan en op deze manier
  2016 goed kan afsluiten. De wereld van afscheidsfotografen is een kleine wereld en we gaan elkaar zeker
  nog wel eens ontmoeten. Rest mij alle afscheidsfotografen veel succes te wensen en jullie allemaal een fijne
  Kerst en een voorspoedig maar vooral gezond 2017.