Aandacht voor afscheidsfotografie bij NOS

Posted on 20 aug 2018 in Boukje in de media | Reacties uitgeschakeld voor Aandacht voor afscheidsfotografie bij NOS

Aandacht voor afscheidsfotografie bij NOS

Het NOS heeft als nieuwszender aandacht voor afscheidsfotografie.

 

De media merkt op dat er steeds vaker gefotografeerd wordt op uitvaarten. Dit is een geweldige tendens die ik al jaren probeer in gang te zetten door er met mijn blogs en uitingen op social media aandacht aan te geven. Mijn missie krijgt een boost hierdoor! Het onderwerp kwam op het acht uur journaal en op Radio 1

Mijn missie om een emotioneel gezondere wereld te creëren

…komt stukje bij beetje dichterbij. Steeds meer fotografen begeven zich in de wereld van rouw. Steeds meer mensen beseffen hoe belangrijk het is om ook een afscheid in beeld te laten vastleggen.

Daan Barendse werd geïnterviewd voor het nieuws en kwam in het journaal op 19 augustus 2018. Ook hij vaarde op de aanbeveling van een ander om het afscheid van zijn vrouw Anneke te laten fotograferen. Achteraf blijken de foto’s hem ontzettend te troosten en ziet hij de waarde van deze foto’s in. Hij is enorm dankbaar dat alles werd vastgelegd op de moeilijkste dag van zijn leven.

Bekijk het verhaal van de NOS hier.

Op Radio 1

werd er ook aandacht besteed en werd ik zelf in de ochtend op 20 augustus gebeld om iets te vertellen over mijn missie. Om te horen wat ik in korte tijd te vertellen had klik je hier. Druk daarna op de PLAY-button

Ik ben enorm trots

Erkenning voor de waarde van afscheidsfotografie. Ik wil zo graag dat het fotograferen goed gebeurd. Dat fotografen weten hoe ze zowel op afstand als dichtbij durven komen om al die foto’s te maken die er nodig zijn om een goed beeldverhaal  te maken. Ze mogen niet in de weg lopen en moeten vertrouwen weten overbrengen wanneer ze als vreemde bij een familie in zo’n kwetsbare situatie binnenstappen. Nabestaanden kunnen het afscheid in een ander daglicht zien wanneer ze de foto’s terugkijken. De herinnering blijft bewaard en wordt tastbaar gemaakt. Hoe je dit passend doet is te leren. In het boek over afscheidsfotografie wat ik aan het schrijven ben zal ik veel uit de doeken doen. Ik wil dat fotografen, uitvaartbranche en nabestaanden begrijpen dat dit een waar vak is.  De stap naar meer erkenning is gezet!

Boek afscheidsfotografie

Het boek komt spoedig uit. Wil je dat ik je op de hoogte houd? Schrijf je dan hieronder in.