In de stromende regen vertelde ik aan Hella van der Wijst over mijn moeder. Wat ze voor een moeder voor me was, wat ik mee heb gekregen van haar en hoe ik haar nu mis. 

Hella is presentatrice en interviewde mij voor het tv programma “Ik mis je” van de EO. Dit was in oktober 2016. 

Bijna 10 jaar geleden stierf mijn moeder Rikie, op 3 juni 2009.Op zaterdag 1 juni, twee dagen voor haar overlijdensdatum vier ik de lancering van mijn boek “DAT FOTOGRAFEER JE TOCH NIET?!” 

Zaterdag 1 juni is ook uitgeroepen tot Dag van Afscheid. Hoe passend.

Hella van der Wijst veroverde mijn hart tijdens ons gesprek onder die grote paraplu bij het graf van mijn moeder. Ze was werkelijk geïnteresseerd in mijn verhaal. Ze maakte echt contact met mij als persoon. Ze was niet zomaar iemand van tv.

Onlangs was ik bij een lezing van Hella over haar boek “Troost”. Dat boek staat vol met verhalen van mensen die iemand missen. Zij schreef ze neer, omdat ze telkens werd geraakt door die mensen en hun verhalen.

Ik herken dat zo zeer. Want ook ik word telkens zo geraakt wanneer ik bij een uitvaart of afscheid aanwezig ben om te fotograferen. Er is geen familie die ik me niet kan herinneren. Iedere uitvaart van een overledene zorgt ervoor dat deze persoon voor mij opeens gaat leven. Ik maak verbinding met de mensen eromheen.

Hella spotte mij tijdens haar boekpresentatie en riep me spontaan op het podium. Ze was mij en mijn verhaal ook niet vergeten.

Ik vertelde haar pas over mijn boek dat uit mag komen en ze was dolenthousiast voor me. Ze zal haar opwachting naast mij maken op het mooie Hof van Vijfeijken. Deze liefdevolle presentatrice van tv wil me helpen om de boekpresentatie van DAT FOTOGRAFEER JE TOCH NIET?! een bijzonder tintje te geven. 

Kom je ook? Ben je aanwezig op 1 juni? Het beloofd een mooi programma te worden. 

Programma: 

15.00 u. aankomst gasten
15.30 u. presentatie met Hella van der Wijst en Boukje Canaan
16.30 u. spectaculaire boeklancering
17.00 u. netwerk borrel + signeersessie
18.00 u. VIP diner met de auteur
19.00 u. speciale act voor de VIP’s

Koop het boek alvast en laat het signeren op 1 juni.
Zie ik je daar?

Locatie: Hof van Vijfeijken, Nergena 32, 5282JE Boxtel

Groetjes, 
Boukje Canaan