Diploma’s op zak

Posted | 5 comments

Diploma’s op zak

Wie een fotograaf nodig heeft die vakbekwaam en zonder te storen zijn werk doet in kwetsbare afscheidssituaties, zoals uitvaarten, kan terecht bij tien nieuwe afscheidsfotografen.

Afscheidsfotografie is een waar vak.

Op 10 febuari 2019 werden in Boxtel diploma’s uitgereikt aan afscheidsfotografen die de opleiding met goed gevolg hebben afgerond. Ieder heeft een presentatie gehouden voor een examencommissie op twee verschillende examendagen.

De geslaagden

 • Mariska Aarden-Sinack
 • Marja Bax
 • Wendy Erken
 • Astrid Houtkamp
 • Ans Ketelaars
 • Talitha Oosterom-Dorland
 • Ron Rensink
 • Danielle Scheers
 • Hubertine Schoep-Bezemer
 • Claartje Holman

Hans Kuyper van Uitvaart Vandaag was aanwezig en interviewde Marja Bax over de opleiding en het vak waarin ze zich specialiseerde afgelopen jaar. Luister hieronder naar dit interview.

interview Marja-2 from Spulex on Vimeo.


Jouw reactie is mogelijk €57 waard

Geef jouw reactie onder dit blog. Laat bijvoorbeeld weten hoe jij dit interview vindt.

Indien je reageert kun je toegang krijgen tot het seminar op 23 februari met Afscheidsmomenten on tour.

Ik geef een toegangsticket (t.w.v. € 57,-) weg! 

Reageer dus voor 20 februari en maak kans op deze prijs.

5 Comments

 1. Gefeliciteerd met jullie diploma. Heel veel succes allemaal. Wij hebben nog even te gaan en hopelijk staan wij ook zo aan het einde van het jaar.

  Marja wat leuk het interview. Heel mooi verwoord.

  Groetjes Brigitte

 2. Fijn dat deze expertise zo wordt ontwikkeld. Onzichtbaar aanwezig zijn is een hele kunst!
  Ik maak vaak bij nabestaanden het vraagstuk fotografie bespreekbaar. Ook omdat het voorkomt dat er ongepast met telefoons wordt gefotografeerd door aanwezigen. Door nabestaanden bewust te maken van de mogelijkheid om professioneel en ‘subtiel’ de uitvaart vast te leggen, kunnen ze hier vooraf een bewuste keuze in maken.

  • Heel fijn Carla, dat je hier in je werk ook rekening houdt om de mogelijkheid aan te bieden. Nabestaanden kun je hier zeker goed in begeleiden, daar vertrouwen we op!

 3. Mooi dat er een fotografie-opleiding is die gericht is op afscheidsfotografie. Leuk interview, het geeft een duidelijker beeld van uitvaarten fotografie en wat daarbij komt kijken. Ik ben rouwbegeleider en (hobby) fotograaf en heb een paar begrafenissen in mijn parochie gefotografeerd. Zo belangrijk voor nabestaanden om foto’s te hebben om naar terug te kunnen kijken. Ik zou graag meer tools willen krijgen voor deze vorm van fotografie, ik vind het altijd een enorme verantwoordelijkheid om bij een uitvaart foto’s te maken. Maar nabestaanden zijn zo dankbaar na afloop, dat ik het graag doe.

 4. Wat goed dat jullie de afscheidsfotografie naar een hoger niveau tillen. Dat is een mooie stimulans voor deze vorm van fotografie. Gefeliciteerd met het behalen van de diploma’s en veel succes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *