Fotowedstrijd

Posted on 1 aug 2017 in Goede doelen, Opleiding "Bekwaam afscheidsfotograaf" | Reacties uitgeschakeld voor Fotowedstrijd

Fotowedstrijd

Fotowedstrijd om gevoelig onderwerp onder de aandacht te brengen.

Er is een bijzondere fotowedstrijd, een project waar o.a. de studenten van de opleiding “Bekwaam Afscheidsfotograaf” aan mee mogen doen: de PhotoChallenge 2017.

Wat er zo bijzonder aan deze academische wedstrijd is, is dat het fotografische kunst gebruikt als methode om debat op gang te krijgen. Een manier om te reflecteren op verschillende thema’s die zich afspelen in de samenleving.

Het huidige thema is: Girl Power

Gender gelijkheid, een heel populair thema. Ik voel me betrokken om dit onderwerp in de schijnwerpers te zetten, omdat ik me ook met gender intelligentie bezig houdt. Ik werk namelijk als fotograaf en teamlid mee aan de documentaire “It’s a Gender Thing” die wordt gemaakt om gender gelijkheid op allerlei vlakken te promoten. (zie daarvoor deze link>>)

Dat de fotowedstrijd aandacht geeft aan dit maatschappelijk thema door fotografische kunst te gebruiken spreekt mij uiteraard ook aan. Ik voel me vereerd dat de opleiding benoemd werd hier aan deel te nemen.

Beloning

Tijdens deze editie/wedstrijd, zal er € 5400 worden uitgeloofd aan het fotografiekunstwerk die het best het thema vertegenwoordigt.
€ 2700 zal gaan naar de auteur van de foto en € 2700 zal worden gedoneerd aan een NGO die zich inzet voor het doel, gekozen door de winnaar.

Het is een internationale fotowedstrijd. De foto’s van de gevorderde fotografiestudenten worden door een 12 koppige jury beoordeeld. Dat is uiteraard niet niks. De winnaar zelf kiest het goede doel uit de lijst met supporters die dit project ondersteunen en dat maakt het extra interessant. Het maakt dat deze fotowedstrijd een flinke uitwerking mag hebben en dat er veel mensen mee gemoeid zijn, die er voor voelen om het debat over GIRL-POWER op te gooien. De kunstzinnige foto’s die de academici insturen zullen op internet te zien zijn. Iedere foto heeft een verhaal. Iedere student (alleen of in teamverband) mag met 3 foto’s (apart ingestuurd) meedoen. Het project is te volgen op Instagram (@jakandjil) met de hashtag #jakandjilprowomen en op Facebook

Insturen kan tot 30 november dit jaar. In januari zal men de winnende foto bekendmaken.
Bezoek de officiële website van de fotowedstrijd om alle beschikbare informatie te bekijken:
jakandjil.com/photochallenge2017

 

Winnend idee

Wie weet zou je kunnen bedenken wat er op de foto zou kunnen staan om een winnende foto over dit thema te maken. Of wie weet kun je jouw visie op het onderwerp geven, ter inspiratie. Geef onze fotografen een zetje in de rug om op jouw manier te reageren onder dit bericht. We willen je belonen mochten we in de prijzen vallen en we hebben jou idee gebruikt.