Ik maakte er al een verhaal over op Instagram…

Afgelopen zaterdag was ik in Den Bosch om een portretfoto te laten maken voor de serie Follow the Leader. Deze hangt tussen 45 andere portretten van mensen met leiderschapskwaliteiten. Marc Bolsius maakte mijn portret. 

Gift

Deze week wordt je doodgegooid met black friday deals en zijn er ook andere traditionele belangrijke dagen. Zoals Sint die aankomt overal in ons land en Thanksgiving in Amerika. Black Friday komt ook uit Amerika, maar ik doe het anders. Mijn bijzondere deal is: ontvang toegang met mij tot een boeiende lezing. Puur een cadeautje voor wie wil.

 In Den Bosch is het festival Shift Talks gaande. Een programma om het te hebben over de crisis, stress en veranderingen die momenteel in ons leven bepalende zijn.

Het slotprogramma vind ik nou boeiend en is waar ik je voor kan uitnodigen. Hans Aarsman, fotojournalist (ook wel foto detective genoemd) zal zijn theaterlezing geven op dit festival als slotact.

Deze man duikt werkelijk in een foto en analyseert deze. Hij haalt er meer uit dan jou en mij ooit voor mogelijk houden. Hij zoomt in en bekijkt iedere foto met compleet geoefende ogen en vertelt er zaken over die je doen duizelen. Althans, dat deed hij me eerder toen hij een enkele afscheidsfoto van mij onder de loep nam in uitvaartmuseum Tot Zover. (toen ik daar exposeerde in 2016 bij Post Mortem)

Hoe kan hij dat zien en weten? zo vroeg ik me toen af. Aarsman bekeek de foto die ik maakte van vlinderkindje Eefje en het gezin. Het was alsof hij wist hoe ik de camera hanteerde, waar ik was en wat ik op beeld had vastgelegd. En dat zonder dat hij mij kent, wist wie de mensen waren op beeld en welke instellingen ik gebruikt had.

Komende zaterdagmiddag 26 nov. om 13.30 uur ga ik luisteren wat deze man vertelt over foto’s die heden onze beeldcultuur beheersen en bepalen. Met aansluitend zijn kijk op de portretten die gemaakt zijn voor de tentoonstelling Follow the Leader.

Indien je mee wilt, laat me dit dan weten, want ik geef met liefde een kaartje cadeau.

Wil je eerst even kijken wat het inhoud? Kijk dan hier: https://shifttalks.nl/events/theatercollege-hans-aarsman/

Reageer op dit blog  indien je met me naar de lezing wilt (deelname is voor zolang de voorraad strekt) met de tekst : IK GA MEE! en ik neem contact met je op of het me lukt om een kaartje te bemachtigen. 

Fijne dag!

Boukje Canaan