Op reis

In februari ging ik spontaan op reis. Ik had een email ontvangen van mijn collega en vriendin Simone Henken. Ze nodigde me uit om naar Lubrin te komen en haar tentoonstelling te bekijken. Dat deed ze zo leuk, dat ik direct besloot er op in te gaan. Zie haar bericht:

 

Lubrin, Andalusië.

Een mini maatschappijtje op het Spaanse platteland. Alsof je in een regendruppel, als in een minikoepeltje de hele wereld samengevat ziet. 

Er is 1 bakker, 1 politieman, 1 keer per week markt, 1 ijzerhandeltje, 1 kapper, 1 ‘blokkertje’ en 1 allerliefst, authentiek ‘winkeltje van Sinkel’.

Peeeeppppeeeet toetert de gasman op maandag als hij met zijn wagen langsrijdt 

Peeeeppppeeeet toetert de waterman op woensdag als hij met zijn wagen langsrijdt 

Peeeeppppeeeet, toetert de visman op vrijdag als hij met zijn wagen langsrijdt 

Alles volgens een vast en geruststellend patroon.

Hoewel hier de gemakken van de digitale wereld zijn doorgedrongen, heeft dit dorpje zijn oorspronkelijke karakter weten te behouden.

In Lubrin is oprechte rust. Bijna verveling. Van een aangename soort weliswaar waardoor je geest zich opent en je bewust wordt van compleet ‘irrelevante’ gebeurtenissen. Zoals twee slofjes die staan te drogen, een laken dat wappert in de wind, 1 enkele wolk die groeit en weer krimpt, een schaduw die zich verdiept en oplost door het zonlicht.

Er gebeurt minder maar je ziet zoveel meer.

Kom naar Lubrin

Bezoek de tentoonstelling, ontmoet de vriendelijke bevolking van Lubrin, ervaar de gastvrijheid van de streek en geniet van de tapas en authentieke paëlla van Marieluz.

****

Ik was om! Ik wilde er heen en Simone bezoeken.

Natuurlijk wist ik van haar noodlot. Haar bedrijf was ten onder gegaan. Ze was naast teleurgesteld, woest op sommige samenwerkingen, verloren in haar kracht tot verbinden en wat al niet meer.

Om al die emoties te ontvluchten ging ze naar een vriend in Spanje. Die heeft haar wereld verder op z’n kop gezet…

Ze kocht daar een huis en liet het verbouwen, tot studio/atelier en meerdere B&B slaapkamers. Smart by Art. waar je nu workshops kunt volgen en verblijven.

Ik heb er geslapen, samen met nog een collega en vriendin, Yvonne van der Bijl. We maakten de opening van de tentoonstelling mee. De burgemeester opende het.

Vooraf die gebeurtenis interviewde ik Simone,. Want haar kracht om totaal opnieuw te beginnen is zeer inspirerend. Wie durft alles wat je hebt opgebouwd zomaar over een andere boeg te gooien in een land waar je de taal niet eens van kent?

Ze verwezenlijkte een droom. Soms zijn dromen geen bedrog.

Bekijk de video. Het interview is in het Engels, wil je ondertiteling klik dan op het wieltje rechts onderin. 

Andere koek

Je bedrijf opnieuw starten is geheel andere koek.

Het enige wat je weet is dat je als ondernemer eerder ook succesvol werd. Je weet dat je het  bereikt wanneer je doel helder is en vertrouwd op het proces. 

Je moet geloven in jezelf en gestaag werken met een flinke portie doorzettingsvermogen, want tegenslagen zijn er altijd.

Steeds weer zet je stappen om je te brengen waar je wenst zijn en het is onnodig om je druk te maken over de manier waarop het gaat. Want alles is een uitdaging. 

Wanneer je je niet laat tegenhouden door alle doem gedachtes zijn bergen te verzetten.

 Je hoeft het niet alleen te doen. Je hebt anderen zelfs nodig. Want samen ga je verder.

Ik hoop dat je deze inspiratie mail kunt waarderen. Geloof in wat jij wilt bereiken en als je hulp nodig hebt. Ik ben graag jou gids.

Boek gerust een gesprek in mijn agenda in: https://calendly.com/agendaboukje/coaching

Fijne dag,

Boukje Canaan