Kennis geef je door

Posted on 19 okt 2020 in Tips & informatie | Reacties uitgeschakeld voor Kennis geef je door

Kennis geef je door

Op de basisschool zat ik met drie leerjaren in een klas. Het was een jenaplanschool.

De tafelgroepjes waren wat rommelig vanwege dat er verschillende hoogtes bureautjes en stoeltjes bij elkaar stonden. Ieder kon zo wel met de voeten bij de grond. Bij het stilwerken in deze groepjes kon je aan elkaar vragen stellen tijdens opdrachten en oefeningen. Dan hoefde je niet altijd direct naar de juf.

Een andere leerling kon laten zien dat ze al kennis hadden en dat geeft twee grote voordelen:

  1. je verwoord op jouw manier wat je al geleerd hebt en geeft het door; dit bevestigd voor jezelf dat je de kennis goed hebt verwerkt
  2. het geeft zelfvertrouwen dat je iemand verder kunt helpen

Voor de vragende leerling bood dit andere voordelen:

  1. je hoeft niet te laten zien aan de juf dat je de stof nog niet volledig beheerst (minder schaamtegevoel of onzekerheid)
  2. er ontstaat een band tussen de kinderen

Het voordeel voor alle kinderen was de saamhorigheid. Het samen leren werken. Het ervaren dat je elkaar ook wat te bieden hebt en dat hulp vragen prima is.

In een instructieles met de juf zaten we allemaal aan een grote tafel met kleed erop en zat ieder op eenzelfde hoge kruk. Dan was je met je leeftijdgenoten samen. Geen rommelige bureautjes, maar ieder gelijk.

In de opleiding “Bekwaam Afscheidsfotograaf” die ik heb ontwikkeld zitten een aantal van dit soort elementen ingebouwd. De lessen samen zijn zoals de instructieles, allen gelijk.

In de intervisiegroep ga je met elkaar aan de slag en in de supervisie krijg je individuele aandacht daar waar jij nog in kunt groeien.

FAVORIET ONDERDEEL

Tijdens de les is er een moment van beeldbespreking. Hier leert ieder altijd zeer veel van.
Samen naar foto’s kijken en terughoren hoe iets is gemaakt, waarom er gekozen is voor een bepaalde uitsnede of hoek, lens of instelling.

Tips en tops worden er gedeeld, waarbij je ook ziet hoe een ander iets doet. Het is een waardevol onderdeel waar je kriebels van krijgt zodra jij je beelden gaat delen…

BEELDBESPREKEN

Je kunt binnenkort online meedoen, al volg je de opleiding niet of niet meer.

De online workshop van afgelopen zaterdag werd goed ontvangen. De komende maanden zijn er drie momenten waarop jij ook mee kunt doen.

Je kunt dan je eigen foto’s inbrengen en deze worden dan voorzien van tips en tops. Spannend…

We zullen bijzondere aspecten bespreken, zo hadden we het zaterdag o.a. over groepsportretten bij afscheid. Iets wat je eerder zag bij post-mortem fotografie.
Een volgende keer bespreken we bijvoorbeeld foto’s gemaakt tijdens corona-uitvaarten.

Een ochtend gaat specifiek over de persoonlijke vormgeving en elementen die een familie inbrengt bij een afscheid. En de laatste ochtend bespreken we de aandacht voor kinderen in het geheel en de ‘toevalligheden’ die je in beeld kunt brengen.
De waarde voor iedere les is €49,-


DOE JE VOORDEEL


Je kunt meedoen voor €10,- per keer of direct intekenen voor alle drie de keren voor €25,-
Ga naar deze pagina voor het overzicht met informatie en om je keuze door te geven: https://www.afscheidsmomenten.nl/online-beeldbespreken-workshop/


In deze roerige tijden gaan uitvaarten door en is er genoeg te leren. Houd je actief bezig door mee toe doen aan deze online lessen.

Fijne dag.


Boukje Canaan


P.S. Uiteraard is het mogelijk dat deze aanbieding niet voor jou is, maar wie weet ken je iemand die dit heel interessant kan vinden. Stuur dit bericht dan gerust door.