Boukje geeft tips LIVE weg

Ja, ik ben Live te volgen. Vooral bedoelt voor (afscheids)fotografen op Facebook op een speciale pagina. Ik heb op 8 november 2016 al de tweede video Live gehouden.

Terugkijken kan hoor! Ik zal de link hier onderin plaatsen van dag twee. In deze video geef ik verschillende tips weg over dingen die ik heb toegepast of toepas in mijn bedrijf. Hoe ben ik succesvol geworden als Afscheidsfotograaf? Hoe doe je dat, een bedrijf neerzetten waarbij je ook daadwerkelijk telkens weer klanten krijgt? Het kost heel wat aan tijd en investering, zeker in tijdsinvestering. Want niet alleen heb je apparatuur nodig, kennis en vaardigheden, maar ook nog een set aan andere ‘skills’.

Skills zijn te leren

Graag leer ik deze vaardigheden (vertaling voor skills) ook aan mijn collega fotografen. Want ik weet dat afscheidsfotografie nog altijd niet ‘gewoon’ is. Er moet nog heel wat gebeuren en ik wil daar hulp bij.

Opleiding

Dat is ook de reden dat er een opleiding “Bekwaam Afscheidsfotograaf” is gekomen. Ik vind het belangrijk dat wanneer fotografen dit stukje fotografie (rond Afscheid) zo goed mogelijk kunnen en dus ook zo goed mogelijk doen en neerzetten. Van uitvaartleiders hoor ik nóg steeds ‘horror-verhalen’. Ze wensen soms nooit meer met een fotograaf te werken. En als de familie er dan toch een wenst, dan leggen ze zich daar maar bij neer. Vervolgens zijn ze compleet verbaasd wanneer een bekwaam afscheidsfotograaf laat zien hoe het ook anders kan. Nou dan glim ik van trots!! Zeker als blijkt wanneer het iemand is die bij mij de opleiding heeft gedaan.

Ik weet nog hoe uitvaartleider Jan Vink reageerde toen ik vroeg hoe hij tegen het keurmerk rond afscheidsfotografie aankeek: “Als deze uit ‘jouw stal’ komt, dan zal het zeker goed zijn.” zei hij. Wauw, mijn stal. – ik moest lachen om deze woorden, maar eigenlijk maakte dat mij heel warm. Want ik weet dat hij zelf graag in boerentermen spreekt. Hij heeft onlangs een pracht van een uitvaart in scène gemaakt, om zijn achtergrond en ideeën vorm te mogen geven in zijn bedrijf; Jan Vink uitvaartzorg.

Informatie

Ondertussen zit ik absoluut niet stil met het vastleggen van uitvaartreportages of het informeren rond afscheidsfotografie. Of dit nu consument, branchegenoot of fotograaf is. Allen acht ik ze zeer belangrijk om hier mee verder te gaan.

Nou ik kan best babbelen hoor… Dus bekijk de video hieronder indien je mijn tips wenst te horen. Of nog beter, volg ze dagelijks op de Facebook-pagina >> Meld je aan door een like te geven en de berichten te volgen. Dan krijg je een melding wanneer ik live ben.

 

Heb je vragen aan mij? Stel ze en wie weet kan ik ze behandelen in één van de LIVE video’s. Ook tijdens de LIVE video’s kun je reageren onder de video. Oh, ik vind het een leuk medium, want soms vliegen er duimpjes en hartjes door mijn beeld. Dat zorgt voor leuke interactie.

Ga naar de FACEBOOK pagina <<<