Stagiaire Esther

Stagiaire Esther

Esther belde me op een dag op. Of ze stage bij me kon lopen?

Hartstikke bijzonder dat ze nu al (14 jaar) interesse heeft in afscheidsfotografie. Dat heb je niet zomaar.

Esther weet namelijk hoe belangrijk het is om foto’s rond een afscheid te hebben. Zes jaar terug trouwde haar moeder nog op de dag voordat ze stierf. Haar laatste wens werd in vervulling gebracht.

Er zijn dus waardevolle foto’s van het trouwen. Haar moeder kreeg een bijzondere trouwjurk aan en de haren waren prachtig ingevlochten van Esther en haar zusje.

Een bijzondere herinnering.

Graag laat ik haar zelf aan het woord:

Hoi, ik ben Esther.

Ik heb 2 dagen snuffel stage gelopen bij Boukje. Het was heel leuk en we hebben veel gedaan. We zijn foto’s gaan maken van elkaar en ik heb wat instellingen geprobeerd die ik nog niet kende. Ook hebben we filmpjes opgenomen over foto’s die Boukje had gemaakt bij begrafenissen. Deze filmpjes heb ik opgenomen en bewerkt zodat ze klaar zijn om gepost te worden. De filmpjes zullen dienen als een soort tentoonstelling of les waar onder andere in wordt uitgelegd hoe je kiest voor een standpunt en wat de reacties zijn op foto’s. Er worden ook tips gegeven voor als je zelf een foto gaat maken. Ik heb ook een kleine workshop gehad over de instellingen op mijn camera. Ik heb geleerd waar ze voor zijn en hoe je ze gebruikt. De 2de dag ben ik de foto’s van de dag daarvoor gaan bekijken en de mooiste gaan bewerken in Lightroom. Ik had hier al wel eens eerder mee gewerkt maar nog nooit op een computer dus dat was heel leuk om te doen. Ik vond het heel leuk en dit heeft het alleen nog maar duidelijker gemaakt dat ik heel graag afscheidsfotograaf wil worden later.

Weten wat je wilt

Niet iedereen weet al wat ie wil worden later. En soms denk je dat je dromen toch geen werkelijkheid kunnen worden…

Ik was heel blij met Esther, ze heeft veel meer gedaan dan ik voor mogelijk hield in deze twee dagen. De kennis en snelheid om te werken met apps is duidelijk anders dan voor mij vroeger.

Wil je al een filmpje zien dat we samen hebben gemaakt? Esther startte met de vraag…

Onderstaande foto maakte Esther met haar camera op Strijp S. Ze koos deze omdat het mooi is gelukt en een aparte uitsnede. Ze heeft hiervoor flink ingezoomd en de foto goed bewerkt.

Dankjewel voor het lezen.

Leuk als je op het verhaal van Esther reageert. Dat zal haar goed doen.

Doe dat hieronder in het reactieveld.

7 comments

Hallo Esther,

Wat mooi om je verhaal te lezen. En ik ben het met Boukje eens dat het bijzonder is dat je nu al interesse hebt voor afscheidsfotografie en zelf later ook afscheidsfotograaf wilt worden!
Ik ben erg benieuwd hoe je dat gaat vinden. De opleiding tot Bekwaam Afscheidsfotograaf van Boukje leert je heel veel over wat er allemaal komt kijken bij het werk als afscheidsfotograaf. Aanrader (voor als je wat ouder bent).

Het is een supermooi vak en eigenlijk altijd zeer dankbaar.

Hallo Esther,

In jou jonge leven heb je al heel wat meegemaakt en het is mooi dat je daar ook iets mee wil doen voor anderen.
Houdt die mooie uitstraling op je gezicht en ik hoop dat je bij Boukje een fijne ervaring hebt opgedaan. Waar je straks wat mee kan doen.
Veel succes.
Bedankt Boukje voor het delen met ons.

Dankjewel voor de reactie. Ik ben heel blij met de ervaring die ik heb opgedaan bij Boukje

Dag Esther, bijzonder dat jij op jouw leeftijd al interesse hebt in deze tak van fotografie. En ook mooi hoor! Want het is zeer waardevol werk. Jouw eigen ervaring nu al zal je daarbij zeker van pas komen.
Leuk dat je van Boukje de gelegenheid kreeg om mee te lopen en van wat dichterbij te zien wat er allemaal bij komt kijken.

Groet
Rob van der Pijll

Reacties zijn gesloten.