Corrie Elders houdt een informatiedag waarbij onze fototentoonstelling “Gelukkig hebben we de foto’s nog” getoond wordt.

“Het hoeft niet anders, maar het kan wel”

Informatiedag Uitvaartzorg

Zie, hoor en ervaar over mogelijkheden rondom overlijden en afscheid.
Wees welkom op de informatiedag van Impact Uitvaartzorg.
Een dag vol inspiratie, muziek en interessante lezingen.

GRATIS TOEGANG

Geniet van een kopje koffie/thee tijdens een ontspannen bezoek.

Hoor van bevlogen mensen en bekijk de spraakmakende fototentoonstelling over Afscheidsfotografie

Zaterdag 24 januari 2015 van 11-16 uur
Locatie: VEG De Hoeksteen, Nordlaan 29a te Velp

Graag introduceer ik uitvaartondernemer Corrie Elders via de vragen, die ik haar stelde.

Wie is Corrie Elders?

Mijn naam is Corrie Elders. Ik wordt binnenkort 58 jaar. Ik ben 31 jaar getrouwd met Willem Mustamu, en samen hebben wij 2 volwassen dochters.
Na jarenlang met veel plezier als directiesecretaresse gewerkt te hebben werd mij door recessie en faillissementen in de bouw, de mogelijkheid geboden een carrièreswitch te maken. Ik kwam daardoor op een moment in mijn leven waarop ik na moest denken over wat ik nou eigenlijk het liefst zou doen. Vanaf 2007 had ik nl al een stille droom, uitvaartbegeleider worden. Nu was het moment gekomen waarop ik kon kiezen welke weg te gaan: het oh zo veilige en bekende pad van secretaresse, of mijn droom najagen… Het werd het laatste…Ik ben de opleiding voor uitvaartbegeleider gaan volgen en daarna ben ik mijn eigen onderneming gestart.
En dat typeert misschien ook wel het meest wie ik ben. Ik ben een dromer, maar ook een doener. Eenmaal gekozen ga ik er helemaal voor. Daarnaast ben ik christen en een out of the box denker. Dit alles vind je terug in de visie van mijn uitvaartonderneming. Ik wil nabestaanden bij staan en begeleiden rondom het proces van afscheid, uitvaart en rouw, uitgaande van de gedachte dat ieder mens uniek is, ieder leven uniek geleefd is en daarom een uniek afscheid verdient. Wil je hier meer over lezen dan kan ik je het best verwijzen naar mijn website www.impact-uitvaartzorg.nl.

Hoe sta je tegenover afscheidsfotografie?

Afscheidsfotografie kan een zeer welkome vormgeving zijn binnen het proces van afscheid. ‘Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden’. En juist op het moment waarop woorden te kort schieten, emoties niet in woorden te vangen zijn, kan fotografie een enorme aanvulling zijn.
Na een overlijden komt er heel veel op de nabestaanden af. Er moet veel geregeld worden. Er moeten veel ‘zakelijke’ beslissingen genomen worden. Heftige emotie en ratio wisselen elkaar constant af. Vaak heeft men het gevoel te worden geleefd. Later terugkijkend blijkt er een heleboel aan hen voorbij te zijn gegaan. Fotografie kan hierin zeker functioneel veel betekenen. Niet als een reportage van de dag of foto’s van huilende mensen die er geweest zijn. Maar als een verhaal waarin je de persoon waarvan afscheid genomen wordt laat spreken.
Kortom, ik sta zeer positief tegenover afscheidsfotografie. Ten eerste als herinnering aan de periode van afscheid, maar belangrijker nog ten tweede, als beeldtaal, het vastleggen van emotie en sfeer binnen het verhaal van degene waarvan afscheid genomen wordt.

Wat vind je belangrijk bij een afscheidsfotograaf?

Ik vind het belangrijk dat de afscheidsfotograaf de capaciteit bezit, van ieder afscheid, het unieke verhaal in beeld weet te brengen.
Tijdens de uitvaart is het belangrijk niet te veel op de voorgrond te treden en zo veel mogelijk ‘onzichtbaar’ aanwezig te kunnen zijn.

Denk je dat nabestaanden de keus willen krijgen of ze een herinnering van de dag willen bewaren?

Binnen het kader van mijn visie, de uniciteit, zal ik zelf die mogelijkheid altijd aanbieden. Ik ken gevallen waarbij deze mogelijkheid/keus niet aangeboden werd, wat men achteraf betreurde.

Denk je dat de fototentoonstelling helpt bij de keuze maken of het een toevoeging is?

Iedere vorm van informatie rondom afscheid en uitvaart juich ik toe. Men is nog lang niet op de hoogte van wat er allemaal kan om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken.
Een fototentoonstelling past hierbij m.i. omdat ook hier geldt: één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een goed ingerichte tentoonstelling spreekt voor zich…

Kom dus naar de informatie dag te Velp!!

InformatiedagKlik om de poster groter te bekijken.