Tentoonstelling

De fototentoonstelling over afscheidsfotografie is een feit. Kom het bekijken!

Screen shot 2015-01-05 at 22.50.00


Agenda

Waar en wanneer kun je de tentoonstelling bekijken?

Klik op de link voor meer info…


5 – 20 september 2015 Drimmelen Tijdens de Expositie Met de dood aan tafel  is ook de fototentoonstelling te bezichtigen. Klik voor UITNODIGING – Gratis Toegang

Uitvaartzorg Drimmelen zet verschillende dagen haar deuren open om bij de dood stil te staan en biedt de mogelijkheid kennis te nemen van wat zich aandient vóór, tijdens en na een overlijden, meer info programma>>

adres: Oud Drimmelen 4, Drimmelen


Gedurende de zomer maanden juli en augustus in 2015 in Arnhem op een prachtlocatie: Sint Johannes de Doperkerk, ofwel St. Janskerk genoemd.

De kerk is geheel verbouwd tot een Memorarium®

Voor een bezoek aan het Memorarium:

woensdag, donderdag, vrijdag en zondag: 13.00 – 16.30 uur.

Verlengde Hoflaan 74

6822 ED Arnhem


16 en 17 mei 2015 en van 25 t/m 17 juni 2015 Op Kasteel Stapelen te Boxtel, in de Ridderzaal

De paters vieren een jubileum vanwege 100 jaar Assumptionisten. De Ridderzaal is een perfecte locatie voor de tentoonstelling.


  23 en 24 mei 2015, afscheidsbeurs in Spiritueel centrum ‘t Westlicht, te Goes 

De openingstijden van de beurs zijn zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur

Georganiseerd door Monique Dommanschet UitvaartbeZieling om mensen te inspireren om na te denken over de toekomst en het einde.


14 april 2015 Bij Nieuwe Nobelaer in Etten Leur, tijdens uitvaartshow doodONgewoon, georganiseerd door Monuta Patricia van Vliet. Aanvang is om 19.30 uur en kaarten kosten € 6,- Meer info over het programma en direct bestellen klik hier>>>


7 – 13 april 2015 Leerdam bij LBV Uitvaartgroep in samenwerking met afscheidsfotograaf Geerard van Giesel.

Van Giesel zal als gast-exposant een aantal foto’s toevoegen aan de tentoonstelling.


11 – 25 maart, in Bibliotheek Kaatsheuvel, opening is met een lezing van Lowie van Gorp en Boukje Canaan. Klik op de link voor meer info.


22 feb. 2015, Fototentoonstelling bij lezing van Arthur Polspoel, Zuylen uitvaartzorg, Tuinzigtlaan 11 te Breda,

vanaf 13:30 in aula 2 van het uitvaartcentrum van Zuylen


24 jan. 2015 Velp, Tijdens de Informatiedag van Corrie Elders, Impact uitvaartzorg. VEG De Hoeksteen, Nordlaan 29a Velp van 10-16 uur


29 nov. – 5 dec. 2014   Tijdens de (her-)opening van het rouwcentrum Barbara in Vleuten


20 nov. 2014 Tijdens de informatie ochtend vol met lezingen. Alendorperweg 75 in Vleuten van Amenti uitvaart. vanaf 9.45u.


15 nov. 2014 Heteren, kerklaan 4a in de gereformeerde kerk “de Vloedschuur” tijdens de Beurs van Passant Uitvaartzorg van 11-16u.


2 nov. 2014 Bij Doodgewoon Samenzijn in Mierlo in de middag, geschikt voor kinderen!


De eerste locatie waar het te bezichtigen was:

De Bibliotheek Oisterwijk, van 13 september t/m 2 oktober.

Precies in DE FOTOWEEK (12 t/m 21 sept. 2014) vragen we extra aandacht voor deze bijzondere foto’s. Het thema van de fotoweek is: Kijk, Mijn geluk!

 


Els Hogervorst

 

Afscheidsfoto’s opgenomen in tentoonstelling

Zo fijn dat ik ambassadeurs op vele vlakken heb! Samen met Els Hogervorst is er een fototentoonstelling gemaakt over de afscheidsfotografie. Els maakte dit voor haar afstuderen aan de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Vitaedis. Nadat Els mij in levende lijve bezig zag bij een uitvaart via DELA (waar ze stage liep) en na het beluisteren van een van mijn lezingen over afscheidsfotografie, was het voor haar duidelijk: Ze benaderde me voor het maken van een fototentoonstelling voor haar afstudeerproject. Ik stemde meteen toe! Dit wilde ik al heel lang, maar het ontbrak mij aan tijd. Vele van mijn afscheidsfoto’s werden bekeken en gekozen voor deze unieke tentoonstelling.

 

Onze tentoonstelling heet: “Gelukkig hebben we de foto’s nog”

Afscheidsfoto’s die de liefde laten zien voor onze dierbaren worden voor het eerst tentoongesteld. Een unieke belevenis. Ga zeker een kijkje nemen om te zien hoe dit hedendaags in beeld gebracht wordt. Hoe de openingsavond was, lees je hier>>

Lees reacties op de tentoonstelling HIER>>

Tentoonstelling

De tentoonstelling “Gelukkig hebben we de foto’s nog” is gemaakt door Els Hogervorst, samen met afscheidsfotograaf Boukje Canaan als afstudeerproject voor Els’ opleiding tot uitvaartbegeleider bij Vitaedis. De foto’s laten hedendaagse afscheidsfotografie zien met als doel meer bekendheid te geven aan afscheidsfotografie. Iedereen heeft namelijk foto’s van belangrijke gebeurtenissen in het leven (geboorte, huwelijk, jubilea, vakantie) maar weinigen maken foto’s van één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven: een overlijden.  Afscheidsfoto’s kunnen troost geven en hebben een positieve invloed op het rouwproces. Foto’s leveren tastbaar bewijs, stimuleren herinneringen en geven erkenning aan je nieuwe status na het overlijden van een dierbare. Als rouwende helpen de foto’s je met inzichten over wat er allemaal is gebeurd en bieden mogelijkheden om er met anderen over te praten. Om zo tot, wat we hedendaagse rouwtheorieën noemen, acceptatie te komen.  Goede afscheidsfoto’s zijn dus van onschatbare waarde voor nabestaanden. De foto’s, die met goedkeuring van de nabestaanden worden getoond, laten een goed en gevarieerd beeld zien van de hedendaagse afscheidsfotografie, waarin de nadruk ligt op de sfeer van het afscheid. De foto’s worden getoond op dezelfde manier als waarop ze zijn gemaakt: integer en met oog voor detail én de situatie.

De Fotoweek

Vrijdag 12 september, de dag van de lezing en de opening van de fototentoonstelling is de eerste dag van de Fotoweek. De Fotoweek is een nationaal initiatief om fotografie in de schijnwerpers te zetten en om daarmee mensen bewuster, anders en beter naar fotografie te laten kijken. Fotografie is immers overal en we gebruiken het vaak zonder er echt bij stil te staan. De Fotoweek is een initiatief van Fotografiemuseum Amsterdam en het Nederlands Filmmuseum. Van 12 t/m 21 september 2014 vindt de tweede editie van de Fotoweek plaats. Tien dagen lang staat het land in het teken van de fotografie en worden er samen met fotografen, fotoclubs, musea, bibliotheken etc. exposities, activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo geeft Boukje een lezing over het nut van afscheidsfotografie op donderdag 18 september in Boxtel.

Wil je nog meer lezen over mijn activiteiten tijdens de FOTOWEEK 2014? Klik hier>>>