Pim deed aan motorcross. De uitvergrootte foto, die Marlies van hem maakte tijdens zijn eerste race, zette ik in het strandzand vlak bij een bandenspoor.

Ik instrueerde de familie gezamenlijk naar me toe te komen lopen.

Zo stond iedereen er op, inclusief Pim.

 

 

Uiteraard maakte ik nog meerdere foto’s; meerdere familie-opstellingen; van de twee zussen van Pim; van de tatoeages die zij dragen in herinnering aan Pim, van Marlies en haar man, enzovoort.

Een ontspannen familie-shoot

Marlies kende me al als fotograaf. Ik fotografeerde bij het plaatsen van het grafmonument van Pim. Daarna maakte ik meerdere foto’s voor in de glossy LATER…

Het blad dat Marlies initieerde en produceerde.

 

Marlies hoorde over de foto met Alex – een familieshoot waarbij hun zoontje mee op de foto ging – wat haar inspireerde.

Ieder jaar werd een bijzonder familieportret gemaakt met moederdag. Maar sinds de dood van Pim voelde dat niet meer goed. Sinds zijn overlijden was het gezin niet meer compleet.

Foto-in-foto

Door de foto-in-foto techniek zag ze het zitten om de familie bijeen te laten komen een een nieuwe gezinsfoto te laten maken.

Het resulteerde in een ongedwongen en spontane foto waar iedereen leuk op staat, zelfs de hond en het eerste kleinkind, die na Pim nu ook bij de familie horen.

Ambassadeur

Marlies is een ware ambassadeur van afscheidsfotografie. Ze begrijpt de waarde van afscheidsfoto’s en geeft dit ook door. Ze heeft al meerdere mensen de tip gegeven om foto’s tijdens een uitvaart te laten maken.

Ze vindt het belangrijk om momenten vast te leggen die je leven veranderen. Ze weet ook hoe fijn het is om degene die je mist gewoon te integreren in je dagelijkse leven. Want vergeten doe je niet.

Reactie Marlies

Ze vond het wederom erg prettig om met me te werken. Ik vroeg wat haar ervaring dit keer was:

Nog niet eerder heb ik het zo meegemaakt. Eerder zei een fotograaf, doe dit en kijk zo. Jij stelt vragen die ervoor zorgen dat we niet statisch erop staan, maar juist spontaan. Je zet een situatie neer en laat mensen dan ongedwongen met elkaar praten. Je beweegt flexibel en pakt de momenten. Dit resulteerde in veelzeggende foto’s. Zoals de foto van mij en mijn man, lopend langs het water.

 

Mijn dochters vonden het prettig dat ze niet ‘gemaakt leuk’ hoefden te doen. Ik raad mensen graag dingen aan. Zoals; bedenk vooraf hoe je jouw afscheid wilt. Laat een vingerafdruk maken. Zet een afscheidsfotograaf in. Achteraf ben je blij en dankbaar. Een fotoshoot als deze raad ik ook iedereen aan voor wie een persoon mist in het gezin. Het gezin is niet meer compleet, maar de persoon die je met elkaar mist, is er op deze manier toch bij. Het is een portret waarbij gemis, koesteren, herinneren naar voren komt, maar ook dat het leven verder gaat ( een kleinkind en een hond zijn er nu bij) na het overlijden van een dierbare.

Cadeaubon

Vind je ook inspiratie in dit verhaal en de foto’s? Ik help je graag aan een geweldige ervaring met prachtige foto’s tot resultaat.

Tijdelijk geef ik daarbij een cadeaubon om je eigen vakantiefoto’s in een album te zetten en te printen t.w.v. €100.- Want hoe leuk is het dat je deze direct een plekje geeft? Deze actie is geldig tot 15 september 2019

Ieder die een recente gezinsfoto mist, of je nu iemand mist of niet mag meedoen.
Zie de actie>

LATER…

De Glossy is een prachtig magazine waarvan er nog een klein aantal te bestellen is. Ontvang een exemplaar>

Reageer hieronder

Steek Marlies een hart onder de riem door te laten weten wat je van de foto’s vindt. Communiceren doen we hier ook, niet alleen op Facebook e.d.

Wat levert het op? Dankbaarheid. Indien er 10 reacties komen, dan beloof ik dat Marlies uit naam van alle reageerders, dus ook jou, een print van mij ontvangt.