Natuurbegraafplaats Weverslo houdt ideëendag

Posted on 11 mei 2016 in Afscheidsfotografie, Begraafplaatsen, Persoonlijk afscheid | 4 comments

Natuurbegraafplaats Weverslo houdt ideëendag

Natuurbegraaflaats Weverslo stelt zich open voor jong en oud

Kom op 22 mei 2016 naar natuurbegraafplaats Weverslo in Heide. Er is dan een bijzondere dag georganiseerd die je niet wilt missen. Deze is vrij toegankelijk.

Kom ook wanneer je jong bent of kinderen hebt, want de natuur nodigt altijd uit om gewoon lekker jezelf te zijn.

Sinds ik een bezoek heb gebracht aan natuurbegraafplaats De Hoevens, zijn mijn gedachten geheel veranderd over begraven.

natuurbegraafplaats Weverslo


 

 

 

 

 


De natuur geeft en neemt zonder daarvoor iets terug te vragen. Het is er gewoon. Laat je inspireren door mensen die mogen vertellen over hun binding met de natuur.

Kennis maakt rijk

De mensen achter natuurbegraafplaats Weverslo willen je kennis laten maken met hun prachtige plek in de natuur. Er zijn velerlei dienstverleners die wat te vertellen hebben over hun binding met de natuur en de mens. Hoor hoe natuurlijk ze vertellen over zaken die passen bij een ‘natuurlijk’ afscheid.

Verhalen, wie houdt daar nu niet van? Voor kinderen is er de sprookjeswandeling met Frans van de Pas. Dus neem vooral je kinderen mee, of die van een ander! Zo fijn om te mogen ervaren dat zij net zoveel overal bij horen in het leven. Het maakt alles wat luchtiger en minder beladen.

Graag vertel ik, Boukje Canaan, over beeldtaal. Als afscheidsfotograaf kan ik naast beelden maken ook goed vertellen hierover. Er zijn twee korte lezingen. Zie het programma hoe laat dit alles is.

Het Programma:

Sprookjeswandeling door het bos: door verhalenverteller Frans van de Pas.

12.00 uur
13.30 uur
15.00 uur

Lezingen Afscheidsfotografie: door Boukje Canaan

12.30 uur
14.30 uur

Heb je nog nooit gehoord van natuurbegraven? Of ben je nu juist wel benieuwd wat dit allemaal is? Kom zeker een kijkje nemen! Je zintuigen worden geprikkeld. Voor je oren is er een open podium met zang en muziek. Dit alles geheel gratis!


 

Al meer lezen over de natuurlijke kisten van Biesvelden? Ik interviewde Jaap al eens, lees hier>>

Leuk als je reageert onder dit blog over jouw ervaringen met een natuurbegraafplaats. Velen kennen dit nog niet. Of deel via de knoppen op social media. Dank en wie weet tot ziens op 22 mei.

4 Comments

 1. Beste Boukje,

  Leuk dat je ook op de ideeëndag bent! Erg leuk om samen te zijn met mensen die hetzelfde denken over de natuur en het natuurbegraven. Als we dan ook nog onze passie mogen toelichten aan de bezoekers, wordt het ongetwijfeld weer een geslaagde dag.
  Als ik de mogelijkheid heb, kom ik naar één van je lezingen. En anders spreken we elkaar ongetwijfeld nog even….

  Hartelijke groet,

  Jaap

  • Hoi Jaap,
   Jouw natuurlijke kisten passen precies in het plaatje. Het hout wat je gebruikt komt van andere Nederlandse bossen, maar voor mensen die bewust zijn van dat alles energie is, zal het een extra waarde hebben. Daar ben ik zeker van.

   Leuk je dan te zien! Groet, Boukje

 2. Ik ben wel benieuwd wat een natuurbegraafplaats precies is. Ik heb er nu nog niet echt een beeld bij. Als het lukt wil ik zeker even komen kijken.

  • Leuk dat je komt Evelien. Iedere begraafplaats is weer anders, deze is lekker in een bos. Voor natuurmensen is het een heel passende plek.