Pop-up store rondom afscheid

Pop-up store rondom afscheid

Uitvaart Pop-up store MEMORIES opent in Goes

Stilstaan, Terugkijken, Verdergaan

Het fenomeen pop-up store is in Nederland in diverse uitvoeringen al gemeengoed, maar vanaf  9 december komt daar in Goes een bijzondere variant bij: uitvaart pop-up store Memories.

Tijdens de decembermaand creëert Monique Dommanschet UitvaartbeZieling tijdelijk een belevingsruimte in een van de leegstaande winkelpanden in het hart van Goes. In deze pop-up store aan de Lange Vorststraat 34 te Goes vindt u producten en diensten die te maken hebben met afscheid nemen, maar ook met hoop en toekomstvisie.

OPEN
Van 9 t/m 31 december is Memories geopend van 10.00u tot 17.00u en kunt u terecht voor bijzondere en betaalbare (kerst)cadeautjes met een eigen verhaal. Monique en haar vrijwilligers zullen u gastvrij ontvangen en regelmatig zijn er professionals, kunstenaars en musici aanwezig die u graag vertellen over hun werk. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om in alle rust alleen maar te kijken, te voelen en ideeën op te doen.

Het idee voor de pop-up store is ontstaan tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van Allerzielen.Monique Dommanschet

Monique Dommanschet, eigenaresse van het gelijknamige uitvaartbedrijf, constateerde dat er veel vraag is naar openheid en informatie rondom het afscheid nemen. Zo ontstond het idee om een leegstaand winkelpand sfeervol te transformeren tot een ontmoetings- en belevingsruimte waar men onder het genot van een kopje koffie kan praten, kijken, ruiken en voelen.
Monique wil in de pop-up store niet alleen het afscheid bespreekbaar te maken maar ook mensen informeren en inspireren. Er worden verhalen verteld, muziek gemaakt en contacten gelegd. Monique is verrast door de overweldigende reacties die zij krijgt naar aanleiding van dit initiatief.

De eigenaar van het pand in Goes, Marco Visser van VisserToys, stelt zijn ruimte graag ter beschikking. Hij gunt ook zijn collega middenstander de voordelen van een sfeervolle ruimte in plaats van een donkere etalageruit. Daarnaast bieden vele kunstenaars en leveranciers, niet alleen uit de regio Zeeland maar uit heel Nederland, hun specialiteiten aan. Zo ook Boukje Canaan uit Boxtel, die met haar afscheidsfotografie een welkome aanvulling is.

Het resultaat is een pop-up store met een grote diversiteit aan producten in een ruimte waar mensen op verrassende wijze hun wensen, mogelijkheden en creativiteit kunnen delen. Monique hoopt met haar initiatief ook anderen te inspireren en te motiveren iets soortgelijks te ondernemen.

December is een maand om stil te staan, terug te kijken, te herinneren, maar ook om verder te gaan. Juist in deze tijd hebben mensen behoefte aan passende afleiding, goede gesprekken en onverwachte inspiratie. Memories wil aan deze behoefte tegemoet komen door een ontmoetingsplek te zijn; tussen de bijzondere producten vindt u hiervoor de rust en ruimte.

Monique Dommanschet UitvaartbeZieling www.uitvaartbezieling.nl
Deelnemende leveranciers:

Afscheidsfotografie, Boukje Canaan, Boxtel

Amelius, Anita Reijerink en Cordula Huisman, Apeldoorn

Atelier De Viltbloem, Yolande te Griffel, Steenbergen

Atelier ’t Laagveld, Marleen Rijvers, Venhorst

De Kneedbare Steen, Jorien van Heuvel, Doezum

Dorette Giling Mozaiek en Keramiek, Amersfoort

Engelenwaden, Jetskte van Engelen, Rosmalenv

Hemel-Bed, Madelon Revemann, Amersfoort

Ibis, Hans Rademaker, Utrecht

Klankverbinding, Veronika Simonett, Deventer

Koester, Saskia Beentjes, Boskoop

Met handjes en voetjes, Therese Koetsenruijter, Beek

Mijn sieraad, Marianne Hoedemakers, Castenray

Radbout Spruyt Grafkisten, Utrecht

Rijna Witte Communicatie en Bewustzijn, Heinkenszand

Smartlappen, Karin Sya de Mey, Heinenoord

Troost van Schoonheid, Pieter van Staveren, Kwadendamme

Vlinderijnes, Claudia Kole, Kruisland

Yvette Lardinois Keramiek, Vrouwenpolder

Wensengel, Ankie Spinnewijn, Vlissingen
Words4You, Nelleke Tessen-van Liere, Kapelle

2 comments

Wat een prachtig initiatief! Lijkt me laagdrempelig genoeg voor mensen om er eens een kijkje te nemen en met anderen in gesprek te komen of alleen maar inspiratie op te doen.

Wij met Natural-Urn sluiten graag aan bij dit bijzonder initiatief,vanaf 16 december plaatsen we een info-standaard waarmee we gehoor geven
aan de huidige eigentijdse uitvaart wensen. Wij bieden een 100% natuurlijk product: een kokosurn, om een levensboom terug te plaatsen na crematie.
U kunt deze kokosurn zien in de pop-up store van Monique Dommanschet in Lange Vorststraat 34 te Goes.

Reacties zijn gesloten.