Workshop huisaltaartje maken

Posted on 30 jan 2015 in Rouw beleven | Reacties uitgeschakeld voor Workshop huisaltaartje maken

Workshop huisaltaartje maken

Workshop huisaltaartje maken te s’-Hertogenbosch op 21 februari 2015

Graag attendeer ik je op een bijzondere workshop van Jeanine Gerlofsma voor mensen die een verliessituatie hebben meegemaakt. Jeanine werkt in een atelier op een geweldige locatie. Namelijk in de Gruyterfabriek.

Jeanine houdt zich bezig met mozaïekgedenkstenen. Als je net als ik houd van werken van de kunstenaar/architect Gaudi, dan is dit een must! Ben voor even zelf een kunstenaar…  Lekker werken met je handen om iets waardevols en blijvends te scheppen.

Jeanine: “Ik zie het als een bijzondere en dankbare taak om met nabestaanden een gedenksteen voor een geliefde overledene te laten ontstaan. Het belangrijkste voor mij is om uw wensen om te zetten naar een voor u betekenisvol gedenkobject. Daarbinnen heb ik een voorkeur voor eenvoudige vormen, met een symbolische betekenis”.

10952181_10205098227432770_592808112_n

Altaar voor in huis

Je kunt een altaar op vele manieren gebruiken. Het kan bijvoorbeeld een plekje worden om iemand te herdenken. Of voor iemand die het moeilijk heeft waar je een kaarsje voor wilt branden. Als hulp bij meditatie of om gedachten op een bepaald doel te richten.

Helend
Het creatieve deel staat in deze workshop voorop. Er mag gepraat worden, maar je hoeft je niet bezwaard te voelen dit niet te doen. Het samenzijn met lotgenoten is misschien al genoeg. Dit kan je al steun en troost bieden. Ondertussen ben je met je handen bezig een bijzonder en mooi werkstuk te maken voor jezelf. Dit werkt bevrijdend en helend.

Persoonlijk element
Als je iets speciaals (zoals een foto, sieraad, steen etc.) wilt gebruiken voor je altaar, neem dit dan mee! Na de les krijg je instructies mee om het werkstuk thuis in te voegen. Je krijgt hiervoor voegmiddel mee.

 

Workshop
Cursusduur: 1 dag
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur
Datum: Zaterdag 21 februar1 2015
Prijs p.pers.: € 75,00 (prijs is incl. alle materialen, koffie/thee)
Plaats: De Gruyter Fabriek, ‘s-Hertogenbosch
Groepsgrootte: minimaal 3 en maximaal 8 personen
Info: www.mozaiekgedenkstenen.nl

 

Ken je iemand die een workshop geeft, of ben jezelf iemand die dit doet? Laat het me weten, want wie weet kunnen we elkaar helpen!

Heb je zo’n worskhop al eens gevolgd en wil je anderen laten weten wat je hiervan vond? Neem dan die kans door hieronder een reactie te plaatsen.