Uitnodiging Fototentoonstelling

Posted on 12 aug 2014 in Afscheidsfotografie, Boukje in de media, Persoonlijk afscheid | 3 comments

Uitnodiging Fototentoonstelling

Uitnodiging

Feestelijke Opening Fototentoonstelling

over Afscheidsfotografie

Je bent welkom op 12 september bij de FEESTELIJKE OPENING in Theater Tiliander, Oisterwijk.

We nodigen jou uit om te komen proosten op de unieke fototentoonstelling! Maar wees er snel bij, want er is beperkt plaats.

Als speciale gast hebben wij de bevlogen spreker Lowie van Gorp, vader en auteur van “KanjerGuusje” uitgenodigd, die komt vertellen over zijn ervaringen met fotografie rondom de ziekte en het overlijden van zijn dochter Guusje, waarna  hij de fototentoonstelling officieel zal openen. De fototentoonstelling “Gelukkig hebben we de foto’s nog”, zal onder het genot van een drankje voor het eerst aan het publiek tentoongesteld worden. En jij kunt daar bij zijn! Afscheidsfoto’s die de liefde laten zien voor onze dierbaren worden hier voor het eerst tentoongesteld. Beleef het met ons mee!

De samenstellers zijn: Els Hogervorst, Boukje Canaan en Jasmijn van Lin.

 Wij heten je welkom vanaf 19.30 uur bij Theater Tiliander, Spoorlaan 82c, Oisterwijk

Parkeren kan gemakkelijk in parkeergarage Tiliander, deze is open tot 23.00 uur.

 Om 20.00 uur zullen we de deuren van de theaterzaal sluiten, dus kom op tijd.

 We willen jullie verrassen met een bijzondere opening, gastspreker Lowie van Gorp en de borrel naast onze unieke tentoonstelling.

 

Schrijf je hier boven direct in!

 

Datum: vrijdag 12 september 2014
Locatie: Theater Tiliander; Spoorlaan 82c; 5061 HD Oisterwijk
Ontvangst: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

Bekijk hier de Poster/PDF: Uitnodiging Fototentoonstelling

Je mag deze uitprinten en ophangen uiteraard.

Fototentoonstelling
De tentoonstelling “Afscheidsfotografie: Gelukkig hebben we de foto’s nog” is gemaakt door Els Hogervorst, samen met afscheidsfotografen Boukje Canaan en Jasmijn van Lin-Duterloo, als afstudeerproject voor Els’ opleiding tot uitvaartbegeleider bij Vitaedis. De foto’s laten hedendaagse afscheidsfotografie zien met als doel meer bekendheid te geven aan afscheidsfotografie. Iedereen heeft namelijk foto’s van belangrijke gebeurtenissen in het leven (geboorte, huwelijk, jubilea, vakantie) maar weinigen maken foto’s van één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven: een overlijden.  Afscheidsfoto’s kunnen troost geven en hebben een positieve invloed op het rouwproces. Foto’s leveren tastbaar bewijs, stimuleren herinneringen en geven erkenning aan je nieuwe status na het overlijden van een dierbare. Als rouwende helpen de foto’s je met inzichten over wat er allemaal is gebeurd en bieden mogelijkheden om er met anderen over te praten. Om zo tot, wat hedendaagse rouwtheorieën noemen, acceptatie te komen.  Goede afscheidsfoto’s zijn dus van onschatbare waarde voor nabestaanden. De foto’s, die met goedkeuring van de nabestaanden worden getoond, laten een goed en gevarieerd beeld zien van de hedendaagse afscheidsfotografie, waarin de nadruk ligt op de sfeer van het afscheid. De foto’s worden getoond op dezelfde manier als waarop ze zijn gemaakt: integer en met oog voor detail én de situatie.

Speciale gast
De fototentoonstelling wordt op vrijdag 12 september 2014 officieel geopend door Lowie van Gorp. Lowie is de vader van Guusje; begin 2011 openbaarde zich bij haar een zeldzame vorm van longkanker. Guusje overlijdt in oktober 2011, nog maar 10 jaar oud. Lowie van Gorp heeft 2 aangrijpende boeken geschreven: “KanjerGuusje –mijn leven is van mij” over de periode tussen de diagnose en haar uitvaart en “We houden je vast” over de eerste 2 jaar na Guusje’s overlijden. Ook richtte hij de Stichting KanjerGuusje op die ondersteuning geeft aan kinderen met kanker en hun naasten. Tijdens deze avond zal Lowie o.a. vertellen wat foto’s voor hem en zijn gezin hebben betekend tijdens de ziekteperiode van Guusje, haar overlijden en de periode erna.

De Fotoweek
Vrijdag 12 september, de dag van de opening van de fototentoonstelling is de eerste dag van de Fotoweek. De Fotoweek is een nationaal initiatief om fotografie in de schijnwerpers te zetten en om daarmee mensen bewuster, anders en beter naar fotografie te laten kijken. Fotografie is immers overal en we gebruiken het vaak zonder er echt bij stil te staan. De Fotoweek is een initiatief van Fotografiemuseum Amsterdam en het Nederlands Filmmuseum, van 12 t/m 21 september vindt de tweede editie van de Fotoweek plaats. Tien dagen lang staat het land in het teken van de fotografie en worden er samen met fotografen, fotoclubs, musea, bibliotheken etc. exposities, activiteiten en evenementen georganiseerd. Bekijk wat Boukje nog meer in petto heeft tijdens de FOTOWEEK: klik hier>>>.

3 Comments

 1. Dankje voor deze uitnodiging. Momenteel ben ik druk met herstel van een hersenoperatie en nog volop in de chemobehandeling.
  Maar mijn herstel verloopt voorspoedig, dus ik ga er gewoon van uit dat ik aanwezig kan zijn, hoe dan ook.
  Ik heb genoten van je vorige fotopresentatie en persoonlijk verhaal, samen met Esther.

  Succes met de voorbereiding,
  vr. gr. Ellen Berens

  • Dank Ellen,
   Ik wens je alle goeds. Je klinkt heel positief, dat voelt prettig en hoopvol. Ik zal vast beschrijven hoe het allemaal is geweest en dat delen op het blog. Betrokken zijn is dan mogelijk.
   Liefs, Boukje

 2. Dag Boukje, ik heb me zojuist aangemeld. Ben altijd benieuwd naar werk van collega (afscheids)fotografen. Zonder tegenbericht ben ik er! Tot dan. Hartelijke groet, Boy