De onvergetelijke ontmoeting met Eefje.

Eefje is niet meer in leven, maar door haar heb ik prachtige mensen ontmoet. Dit gezin gaat iets bijzonders doen, en ik wil graag jouw aandacht hiervoor vragen.

In 2013 maakte ik mijn eerste reportage van een te vroeg geboren baby, Eefje. Het resulteerde in een bijzondere fotoserie, en deze warme mensen hebben een speciale plek in mijn hart. Hun liefde voor de dochters was voelbaar en zichtbaar.

Koude, vorst op hortensia, vlinderkindje in de sneeuw, post mortem

Unieke foto met ereplek

Deze fotosessie in de sneeuw, met Eefje in een mandje, was uniek voor mij. Een van de verstilde foto’s kreeg een ereplek in het museum Tot Zover en werd gepubliceerd in het blad Puur, een uitvaartblad. 

 

Thuis

Eefje’s vader komt uit Ecuador. Toen ik voorstelde om buiten in de sneeuw foto’s te maken, stemde hij enthousiast in: “Ja, hier, waar ze thuis hoort.”

Ik begreep meteen de waarde hiervan, vooral voor iemand die geadopteerd is en ver van zijn roots opgroeit. “Kom, jassen aan,” zei ik vastberaden. Samen gingen we naar buiten en vonden plekjes bij het huis en in de wit besneeuwde tuin om Eefje in haar mandje vast te leggen.

Het gezin bereidt zich voor op een bijzondere reis naar Ecuador.

Binnenkort (april 2024) vertrekt dit gezin naar Ecuador. Toen ik online zag dat ze steun zochten, wilde ik graag bijdragen. Maar niet alleen dat, ik wil jou ook betrekken bij dit prachtige initiatief. Helaas ga ik niet mee om alles vast te leggen. 

Ik vind het geweldig om te lezen dat deze kinderen de kans krijgen om te ontdekken waar hun vader vandaan komt en hoe bijzonder het is om te mogen GEVEN. Ze gaan persoonlijk langs bij lokale projecten en logeren bij mensen thuis. Ik doneer, en als dit verhaal jou ook raakt, nodig ik je uit om met mij mee te doen. 

Geven = goed = energie

Ik voel verbinding met de mensen die ik heb mogen ontmoeten in mijn leven als afscheidsfotograaf. Het geeft mij voldoening te weten dat ik iets mag betekenen voor hen bij een verlies. Door hun dankbaarheid voel  ik ook dankbaarheid wat maakt dat ik me gelukkig voel.

Doe mee. Ik weet dat geven loont en fijn voelt. Op wat voor manier dan ook. Al is het maar 1 euro! Leuk om te zien of je via mij komt, dus wanneer je doneert, vermeld Donatie Equador ‘Eefje’ erbij.  Zij was de aanleiding voor mijn foto’s en dit verhaal.

Alvast hartelijk dank.

Fijne dag!

Boukje Canaan

 

P.S. Lezen over die verstilde foto doe je hier >

P.S.S. Lezen over de foto in museum Tot Zover kan hier >