Mijn manier om foto in foto te gebruiken.

Soms zijn de omstandigheden zo, dat een creatieve oplossing prima werkt. Dit verhaal gaat over een gezin, die te kampen hebben gehad met een moeder die borstkanker heeft overleefd en daarna toch weer ziek is geworden en kwam te overlijden. Om nabestaanden een mooie herinnering te geven, maakte ik een bijzondere familiereportage met gebruik van foto in foto.

Meerdere keren probeerde ik met  Adriënne nog een gezinsportret te maken tijdens haar ziek-zijn. Telkens kwam er wat tussen, zoals een ziekenhuis opname. De kinderen waren teleurgesteld dat ik keer op keer geen foto’s kon komen maken. Ik beloofde gewoon een nieuwe afspraak te maken voor een portretsessie. Totdat het niet meer kon…

Bij de uitvaart was ik aanwezig en zag daar een prachtig portret van haar op de kist staan. Toen wist ik het: die beloofde fotoreportage kon gewoon nog doorgang vinden!

Foto in foto in actie

Weliswaar in een andere vorm. Op een namiddag gingen we met het portret van Adrienne onder de arm op pad. Ieder staat met haar in de hand op de foto. Tevens zijn er gehele gezinsfoto’s genomen. Adrienne hoort er tenslotte bij!

Uiteraard hebben we nog meerdere spontane foto’s gemaakt. De leukste foto’s zijn gebundeld in een mooi boek. Ze zijn er enorm blij mee en ik mag dit zomaar met jullie delen.

Kijk met me mee hoe deze fotoreportage is geworden. Kies voor:

  1. Zelf door het boek bladeren
  2. Beluisteren van het audio-interview met Robert, terwijl ik door het boek blader op video

Het kan even duren om het boek te laden.

Interview op Video

Luister mee hoe Robert het boek inzet.

Tip anderen

Ken je ook iemand die ik blij zou kunnen maken met zo’n bijzondere reportage? Of ken je iemand die nu in een situatie zit waarbij de wens voor een laatste reportage er is?  Ik help nabestaanden graag aan een mooie herinnering van een moeilijke periode uit hun leven.

Ook stel ik het zeer op prijs als je hieronder een reactie achterlaat. Wat vind je van deze foto in foto reportage