Maak kans op ticket onderaan


Marije vertelt

Corien regelde al veel vooraf haar overlijden en kon zo haar wensen kenbaar maken. Een van haar wensen was om een herinnering aan de uitvaart te laten maken door mij.

De dag dat haar man, Bart, me belde weet ik nog. Ik zat in de trein met ons gezin, maar ik gaf aan dat ik best tijd voor hem had, want ik zat niet in een stilte coupé.

Hij belde om informatie te krijgen uit wens van Corien.

Hij vond het prettig te horen wat hij kon verwachten, wat mijn werkwijze was en dat ik bereid was later kennis te maken. Dit hoefde pas tegen de tijd dat het werkelijk nodig zou zijn. Corien wist wat ze wilde en dat was voor nu voldoende.

Ik ontmoette Bart en hun kinderen in de zomer van 2017 toen Corien net was overleden bij hen thuis. In het raam hing ‘Geslaagd’. Hoe het leven uitersten kan samenbrengen…

De uitvaart was al volledig vormgegeven naar wens van Corien en zou op bijzondere plekken, zoals de natuurbegraafplaats de Hoevens, plaatsvinden.

Corien werd enkel niet daar begraven, maar op de begraafplaats vlakbij hun huis.

De dag was persoonlijk vormgegeven, bloemrijk en vol warmte van de mensen die om haar gaven.

Twee jaar later

Toen ik mijn boek, Dat fotografeer je toch niet?! vormgaf wilde ik graag wat foto’s gebruiken van deze uitvaart. Ik kreeg toestemming.

Uiteraard nodigde ik hen uit voor de boekpresentatie op 1 juni 2019.

Tijdens de dag van de boekpresentatie interviewde Tessel Linders de dochter van Corien, Marije.

Tessel wilde weten: “Bekijk je de foto’s in het album?”

– Ja, zeker, zegt Marije. Al wist ze vooraf niet in hoeverre ze er behoefte aan zou hebben. Ze is nu zeer te spreken over het album. Bekijk hier de video.  (zet de ondertiteling gerust aan)

Marije haar verhaal klinkt mij herkenbaar in de oren. Want velen weten vooraf niet hoe belangrijk het album gaat worden.

Dankbaar voor de keuze van haar moeder.

Goed afscheid nemen

Goed afsluiten, afscheid nemen van iets of iemand is belangrijk, weten rouwexperts me unaniem te vertellen. Het verlies gaat niet weg, het gemis zal ook blijven, maar het verder kunnen doorborduren van je leven gaat gemakkelijker wanneer je bewust afscheid kunt nemen.

Dit kan extra goed wanneer je terug kunt kijken op het afscheid. Je ziet dan hoe mooi de dag was, hoe zeer de overledene geliefd was. En je ziet dingen die je op de dag zelf gemist hebt. Je kunt nu eenmaal niet overal je hoofd bijhouden.

Marije geeft het door aan anderen. Het is belangrijk om foto’s te hebben van een afscheid. Later heb je hier meer aan dan je nu kunt bedenken of je voor kunt stellen.

Ambassadeur

Daarom hou ik zo van ambassadeurs. Zij helpen mij en anderen om de kennis rond de waarde van afscheidsfotografie te vergroten.

Dit is voor iedere afscheidsfotograaf enorm belangrijk. Zonder die mond-op-mond reclame komen we lang niet zover.

Recensies zijn van groots belang! Als ondernemer is het soms lastig om hier naar te vragen. Soms ontvang je ze spontaan.

De afscheidsfotografen die ik opleid of een online training bij me volgen krijgen tips en trucs over hoe ze dit actief kunnen aanpakken.

Aanbod

Graag geef ik twee tickets weg voor een volgend seminar* van “Afscheidsmomenten on tour”. Het thema dit keer is: Vernieuwingen in de uitvaartwereld. Maak kans op een ticket door onder onder dit blog te reageren.

Om je te helpen, kun je een van de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat voor aanbeveling heeft jou wel eens verder geholpen?
  • Zou een aanbeveling (over afscheidsfotografie) voor jou een verschil kunnen maken?
  • Heeft iemand jou aanbevolen foto’s te laten maken bij een afscheid?
  • Welke aanbeveling zou jij geven aan iemand die afscheid moet nemen?

*Afscheidsmomenten on tour is dit jaar op 17 nov. en in 2020 staan deze data nog niet vast. Een ticket is in te zetten wanneer jij wilt en heeft een waarde van maxmaal € 47,-

Geef jouw reactie hieronder. Dat waardeer ik enorm! Daarom wil ik dit graag belonen.